Ελλάδα

Λέσβος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συμπλοκές στη Μόρια

Για ένταση στο hot spot της Μόριας κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της για όσα συνέβησαν σήμερα στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένταση προκλήθηκε από ομάδα περίπου πενήντα ανηλίκων, οι οποίοι ζητούσαν την άμεση αποχώρησή τους από το hot spot.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις «για την εξομάλυνση της κατάστασης» και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όταν το προσωπικό της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) δέχθηκε επίθεση έγινε χρήση ενός δακρυγόνου.

Αυτή την ώρα, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά με τους μετανάστες και πρόσφυγες «για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια δημιουργήθηκε ένταση από ομάδα (50) περίπου ανήλικων που προέβαλαν ως αίτημα την άμεση αποχώρηση τους από το Κέντρο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την εξομάλυνση της κατάστασης και όταν το προσωπικό της Ο.Π.Κ.Ε. δέχτηκε επίθεση, έγινε χρήση ενός δακρυγόνου για την απώθηση των ατόμων.

Ακολούθως αφού περιορίσθηκαν σε ασφαλή χώρο, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέτσας: Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο - Εντός της εβδομάδας οι 120 δόσεις
Συνελήφθη ένας από τους τέσσερις δραπέτες των φυλακών Τίρυνθας
Chevron Right