Ελλάδα

Οι επτά «κόκκινες» περιοχές που σαρώνουν τα κρούσματα σήμερα

Τα κρούσματα σήμερα παρουσιάζουν αύξηση σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε επτά περιοχές, που «βράζουν» το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Νέα αύξηση παρά το δίμηνο lockdown παρουσιάζουν τα κρούσματα σήμερα, τα οποία πολλαπλασιάζονται μετά την χαλάρωση που παρατηρήθηκε την περίοδο των γιορτών.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ότι τις τελευταίες επτά μέρες, επτά περιοχές σε όλη την Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», γιατί καταγράφεται αύξηση στις νέες μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Δυτική Αττική
  • Βοιωτία
  • Λέσβος
  • Κάλυμνος
  • Ροδόπης
  • Αργολίδα
  • Χαλκιδική

Οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανησυχητικοί, καθώς φοβούνται μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά, που ενδέχεται να βγει εκτός ελέγχου.

Παράλληλα, η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δεν είναι καθόλου καθυσηχαστική, καθώς καταγράφει νέα κρούσματα στις περιοχές που «φλέγονται».

Σήμερα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα 671 νέα κρούσματα, 25 άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ 340 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Από τις 671 νέες μολύνσεις, εντοπίζονται οι εξής, στις επτά «κόκκινες» περιοχές:

  • Δυτική Αττική: 30
  • Βοιωτία: 19
  • Λέσβος:12
  • Κάλυμνο: 7
  • Ροδόπη 8
  • Αργολίδα: 3
  • Χαλκιδική: 3

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα 13/1:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η Razer παρουσιάζει την «πιο έξυπνη μάσκα του κόσμου»
TikTok: Κλείδωσε όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 16 ετών
Chevron Right