Ελλάδα

Επίθεση Θεμιστοκλέους στους… τσαρλατάνους γιατρούς που ειναι αντιεμβολιαστές

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξαπέλυσε επίθεση στους γιατρούς που διασπείρουν fake news για τον εμβολιασμό, επειδή έχουν προσωπικά οφέλη ή εκμεταλλεύονται την πανδημία.

Επίθεση σε γιατρούς που εκμεταλλεύονται την πανδημία και τους φόβους γύρω από τον εμβολιασμό, έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε πως «η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου».

Παράλληλα, δήλωσε πως «κάποιος που είναι υγειονομικός και επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την δεοντολογία και την νομοθεσία να ακολουθήσει διάφορους κανόνες. Είναι πολύ εύκολο κάποιος -η ιστορία τους έχει ονομάσει και τσαρλατάνους- σε κάποια πολύ μεγάλη δυσκολία ή πρόβλημα υγείας, να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να εκφράσει μια διαφορετική άποψη».

«Η διαφορετική άποψη επάνω σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συνταγμένων οργάνων της Πολιτείας να αποσιωπήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα για οποιοδήποτε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι θέμα ιατρικής άποψης η παραπληροφόρηση. Ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου που είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση να εφαρμοστεί η νομοθεσία», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Rapid τεστ από την τσέπη τους για τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό
Γαλλία: Διασώθηκαν 88 μετανάστες που επιχείρησαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη
Chevron Right