Ελλάδα

Ανδραβίδα: Ο χάρτης που είχαν οι πιλότοι – Τα 3 σενάρια για την τραγωδία

Θρήνος στο Πανελλήνιο για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους που δεν γύρισαν ποτέ στην Ανδραβίδα.

Η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις έρευνες μετά την πτώση του F4 Phantom που ξεκίνησε από την Ανδραβίδα για εκπαιδευτική πτήση αλλά συνετρίβη στη θάλασσα.

Τα νέα όμως δεν ήταν καλά. Οι δύο νεαροί πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πανελλήνιο που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο επίλογος της συντριβής του Phantom γράφτηκε με τoν θάνατο του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη που επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΑ.

Δάκρυσε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Λύγισε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ φεύγοντας από το πατρικό σπίτι του νεκρού κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Phantom, F4, Φλωρος, Ανδραβιδα, Δακρυα

Ο συντετριμμένος πατέρας του πιλότου ήξερε ότι η επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων δυνάμεων στο σπίτι του, θα επιβεβαίωνε τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να ζήσει άνθρωπος. Τον θάνατο του παιδιού του. Βρήκε όμως τη δύναμη και το κουράγιο να καλωσορίσει στο σπιτικό του τον Κωνσταντίνο Φλώρο, με μια θερμή χειραψία.

Ο χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές του F4 Phantom

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα φέρνει το Star φωτογραφία που φαίνεται ο χάρτης που κουβαλούν πάντα πάνω τους οι πιλότοι. Σε αυτή καταγράφονται με εναλλακτικά αεροδρόμια προσγείωσης. Οι δύο νέοι δεν προσγειώθηκαν ποτέ αφού – άγνωστο γιατί – το F-4 έπεσε και χάθηκε στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Χαρτης, πιλοτοι, Ανδραβιδα, F4, Phantom

Πέταξαν μαζί για την αιωνιότητα

Οι δυο πιλότοι πέταξαν μαζί ψηλά για την αιωνιότητα. «Έφυγαν» και οι δυο πολύ νωρίς σε αυτήν τη μοιραία «πτήση χαμηλής ναυτιλίας» για την τελευταία πτήση της ζωής τους. «Λυπάμαι πάρα πολύ για το άλλο παλικάρι. Σκεφτόμαστε πολύ και τα δυο παιδιά και τους γονείς. Η τύχη ήταν σκληρή και για τα δυο παιδιά, καλό τους ταξίδι», είπε ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του 29χρονου υποσμηναγού που βρέθηκε πρώτος νεκρός. Σύμφωνα με το Mega πρότυπο του Μάριου, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, ο σμηναγός που σκοτώθηκε τον Μάιο του 2006 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού F-16.

«Τον είχε πρότυπο, διότι ήταν σαν σε καιρό πολέμου, ήταν ένα ύπουλο χτύπημα».

Το τελευταίο αντίο στις ιδιαίτερες πατρίδες τους

Την Πέμπτη το πρωί η οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων θα πουν στην Τρίπολη το τελευταίο αντίο στον συγκυβερνήτη του F4 PHANTOM που χάθηκε τόσο άδικα. Στην κηδεία θα παραστούν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του «Δεκάζειου» Γηροκομείου Τριπόλεως.

Τέλος, η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα γίνει την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα σενάρια για την τραγωδία

Την ίδια ώρα τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στρέφεται το ενδιαφέρον όλων καθώς μυστήριο παραμένει τι ακριβώς οδήγησε στην αεροπορική τραγωδία. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Η ΕΡΤ στο φως τη μαρτυρία ενός ψαρά, που δήλωσε ότι είδε το μαχητικό λίγα λεπτά πριν τη συντριβή: «Πετούσε πολύ χαμηλά πέρασε πάνω από το σκάφος. Μου έκανε εντύπωση που έβγαζε καπνό» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ρούσσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Survivor All Star: Πρώτο έπαθλο επικοινωνίας στους Διάσημους - Ποιος μαχητής αποχωρεί
Δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Κατερίνα Σαββαΐδου
Chevron Right