Ελλάδα

Σήμερα τo «ύστατο χαίρε» στον Μάριο Τουρούτσικα – ΠτΔ, Μητσοτάκης και Τσίπρας στην κηδεία

Τελείται σήμερα στην Τρίπολη η κηδεία του συγκυβερνήτη Υποσμηναγού του μοιραίου F-4 Phantom, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η Αρκαδική γη υποδέχεται σήμερα το πρωί τον Ίκαρο της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα.

Η κηδεία του Υποσμηναγού θα τελεστεί στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου, το χωριό του πιλότου, το οποίο έχει βυθιστεί εδώ και τρεις ημέρες στο πένθος.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του Μάριου, οι συγγενείς του, αλλά και οι συνάδελφοί του.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει την μέγιστη τιμή στους πιλότους. Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Υπενθυμίζεται πως χθες γράφτηκε επίλογος της τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αρκαδία και Νευροκόπι, έπειτα από τρεις ημέρες ερευνών, όταν και ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ πως ο Σμηναγός και κυβερνήτης του μοιραίου Phantom Ευστάθιος Τσιτλακίδης είναι νεκρός.

Η  κηδεία του κυβερνήτη θα τελεστεί την Παρασκευή στο Νευροκόπι Δράμας, παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Δεν παρέστη στην αναγνώριση του γιου του ο πατέρας του Μάριου Τουρούτσικα

Χθες, οι γονείς του άτυχου υποσμηναγού κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του παιδιού τους. Ο πατέρας του, ωστόσο, Κώστας Τουρούτσικας αρνήθηκε να παραστεί, καθώς, όπως είπε ήθελε να κρατήσει ως τελευταία εικόνα του γιου του αυτή της περασμένης Κυριακής, όταν ήταν ανέμελος, χαμογελαστός και ευδιάθετος.

Τα σενάρια για την τραγωδία

Την ίδια ώρα τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στρέφεται το ενδιαφέρον όλων καθώς μυστήριο παραμένει τι ακριβώς οδήγησε στην αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Η ΕΡΤ στο φως τη μαρτυρία ενός ψαρά, που δήλωσε ότι είδε το μαχητικό λίγα λεπτά πριν τη συντριβή: «Πετούσε πολύ χαμηλά πέρασε πάνω από το σκάφος. Μου έκανε εντύπωση που έβγαζε καπνό» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ρούσσος.

Ο χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές του F4 Phantom

Ένα ντοκουμέντο έφερε στο «φως» το Star φωτογραφία, στο οποίο φαίνεται ο χάρτης που κουβαλούν πάντα πάνω τους οι πιλότοι. Σε αυτή καταγράφονται με εναλλακτικά αεροδρόμια προσγείωσης.

Οι δύο νέοι δεν προσγειώθηκαν ποτέ αφού – άγνωστο γιατί – το F-4 έπεσε και χάθηκε στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για επίθεση με UAV και υπόσχεται εκδίκηση
Το τσίρκο που κυβερνά την ΕΕ: Με «dress code» η Κομισιόν στο Κίεβο - Δείτε το memo
Chevron Right