Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, λίγες μόνο μέρες μετά το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα.
Ο λόγος για το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, με το ΣΤ2 τμήμα να κλείνει για 14 ημέρες, από αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολα.
Σε ανακοίνωση του οικείου Συλλόγου Γονέων στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι μετά από προληπτικό test, η δασκάλα της τάξης Στ2 βρέθηκε θετική στον covid-19. Στη συνέχεια έκανε και το μοριακό test, του οποίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ.
Στο σχολείο βρισκόταν από την έναρξη της επαναλειτουργίας του, τη Δευτέρα 11-01-2021, χωρίς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Λουμπούνη:
1) Η τάξη Στ2 δεν θα λειτουργήσει για 2 εβδομάδες από 15-01-2021 μέχρι 28-01-2021.
2) Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της σχολικής μονάδας με τήρηση όλων των οδηγιών που ισχύουν».
Εξάλλου, «αύριο το πρωί θα γίνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου».
Τέλος, «το πρωί θα γίνει rapid test στους εκπαιδευτικούς, με έξοδα που θα επωμιστεί γονέας μαθητή», όπως αναφέρεται.
https://www.facebook.com/SyllogosGoneon52ouDimotikou61ouNipiagogiouHrakleio/posts/215433169955133
Υπενθυμίζεται ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά άνοιξαν τη Δευτέρα, μετά από σχεδόν δύο μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω του lockdown.
Οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση.