Προς νέα αύξηση κρουσμάτων και σήμερα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δούμε και 3.500 νέες μολύνσεις.
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα σήμερα 27/7
Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 27/7, όλες οι περιοχές
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, δεν έχουμε καμία αποκλιμάκωση καθώς «οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνονται», ενώ για σήμερα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει τα κρούσματα θα είναι 3.500.
Την ίδια στιγμή και μέχρι τα έως τώρα δεδομένα σημαντική αύξηση κρουσμάτων (σε βάθος 7ημέρου, ανά 100.000 κατοίκων) σημειώνεται σε Λευκάδα και Τήνο.
Ειδικότερα η αύξηση στη Λευκάδα φτάνει το 480% και στην Τήνο ξεπερνά το 280%, με τα ενεργά κρούσματα μέχρι στιγμής να είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Επίσης η Μύκονος παρουσιάζει σταθερή μείωση των ενεργών κρουσμάτων, ενώ στη Σαντορίνη εντοπίζεται μια αμελητέα αύξηση. Σταθερή είναι και η επιδημιολογική εικόνα στην Πάρο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.070 κρούσματα, 147 διασωληνωμένους και 5 θανάτους.