Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί»

Προσπάθειες να επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας θα γίνουν από την κυβέρνηση.

Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Δεν έχω αυταπάτες, οι κυβερνήσεις έχουν μήνα του μέλιτος, σκοπός μας είναι ο μήνας να γίνει τετραετία, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ, για τα θετικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

«Οι πολίτες πιστώνουν ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την δυναμική μας. Φυσικά», συνέχισε, «θα γίνουν και λάθη, αλλά εδώ θα είμαστε για λογοδοσία και δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου εφησυχασμό ή αλαζονεία. Ωστόσο έχει σημασία ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Η λύση που είχε δρομολογηθεί για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν μη λύση, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ.

«Δεν ήταν κοστολογημένη και ήταν εξαιρετικά αβέβαιο αν ήταν τεχνικά εφικτή και θα οδηγούσε στο παράδοξο να έχουμε ένα κολοβό Μετρό, χωρίς το σταθμό Βενιζέλου. Συζήτησα με όλους του φορείς και προχωράμε με τη στήριξη των φορέων της πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το σχέδιο για το πώς θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

«Θα σκεφτούμε το νέο πλαίσιο με το οποίο θα γίνει. Θα δώσω μάχη για να εξασφαλίσουμε πόρους για τη μεταλιγνιτική μετάβαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Η Δυτική Μακεδονία, την οποία αφορά ιδιαίτερα αυτή η μετάβαση, είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας και έχει δυναμικό με τεχνικές δυνατότητες, έχει μεγάλες εκτάσεις και γι’ αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά δίκτυα, ενώ μπορεί να γίνει και κέντρο μεταποιητικής δραστηριότητας.

 Για το εάν φτάνει η μείωση των φόρων για να ανασάνουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ, ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών.

«Πρέπει να κερδηθούν όλες αυτές οι μάχες και θα κερδηθούν», είπε.
Στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11% και βέβαια θα υπάρχει ο κατώτατος συντελεστής, απάντησε σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συζητάμε το ενδεχόμενο για μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε. Το 112 στην πλήρη του ανάπτυξη θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου και η απόφαση για την αποστολή των sms θα λαμβάνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Το νέο σύστημα Πολιτικής Προστασίας θα είναι πλήρως έτοιμο στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, συμπλήρωσε.

Σχετικα με τον Ποινικό Κώδικα, σημείωσε: Θέλουμε να έχουν ψηφιστεί οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ΕΕ πρέπει να κάνει πράξη την πολιτική της για αλληλεγγύη και συνυπευθυνότητα στο μεταναστευτικό, απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι είναι σύνθετο θέμα που συνδέεται με τη Σένγκεν και με τη φύλαξη των συνόρων ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε, αναφορικά με δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για το μεταναστευτικό ότι θα ευχόμουν να είναι ακριβής η δήλωση του Τούρκου πρέσβη, αλλά τον διαψεύδει ο πρόεδρός του, αλλά και η πραγματικότητα που δείχνει ότι υπάρχει χαλαρότητα.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει για την αντιπολιτευτική του τακτική την επόμενη εβδομάδα, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι δίνει όμως την εντύπωση πως δεν έχει χωνέψει ακόμη ότι έγιναν εκλογές και ενοχλούνται όταν δεν κάνουμε κωλοτούμπες, γιατί κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

Για τον σωφρονισμό είπε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπινες φυλακές. Οι φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν από εκεί. Υπάρχει πρόταση να μετεγκατασταθούν στον Ασπρόπυργο, μακριά από τον αστικό ιστό.Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι είναι προσωπική του δέσμευση και θα γίνει.

Το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ατελές και πολύ πρόχειρο, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: Θα μελετήσουμε δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του αυτοκινητοδρόμου και ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε έσοδα από επεκτάσεις άλλων συμβάσεων παραχώρησης για να χρηματοδοτήσουμε το συγκεκριμένο έργο το οποίο είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτίου: «Το δημογραφικό δεν λύνεται με πυροτεχνήματα»
Τι είπε για την ταινία του Γαβρά ο Μητσοτάκης
Chevron Right