Ελλάδα

«Ούρλιαζαν για βόμβα»: Μαρτυρίες από την πτήση Ηράκλειο – Λονδίνο όπου εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο

«Οι επιβάτες ούρλιαζαν για βόμβα και φώναζαν για να βγουν έξω». Ακυρώθηκε η πτήση από Ηράκλειο για Λονδίνο.

Στιγμές πανικού επικράτησαν σε πτήση της EasyJet που βρισκόταν στο Ηράκλειο και ετοιμαζόταν να απογειωθεί για το Λονδίνο, όταν οι επιβάτες είδαν καπνούς και άκουσαν «θορύβους από κάτι που σκάει».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, το αεροσκάφος προχώρησε σε επείγουσα εκκένωση την ώρα που βρισκόταν στον αεροδιάδρομο. Ένα power bank και ηλεκτρονικά τσιγάρα που βρίσκονταν στην τσάντα ενός επιβάτη πιστεύεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης.

Οι πόρτες του αεροπλάνου άνοιξαν και ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκκένωσης, με τους επιβάτες να περιγράφουν «μια πολύ μεγάλη κόκκινη λάμψη και φλόγα ακολουθούμενη από πυκνό μαύρο καπνό».

Οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο μέσα σε «λίγα λεπτά», αλλά η πτήση για το Λονδίνο ακυρώθηκε.

Αντ’ αυτού, οι 236 ταξιδιώτες -μεταξύ των οποίων φέρεται να ήταν και δύο παιδιά- αναγκάστηκαν να πάρουν άλλο αεροπλάνο για να πετάξουν στο Λονδίνο.

«Οι επιβάτες ούρλιαζαν για βόμβα και φώναζαν για να βγουν έξω»

Μία επιβάτης δήλωσε στο βρετανικό μέσο ότι άκουσε κάποιον να ρωτάει «τι είναι αυτό; Τι είναι αυτό;» καθώς έπαιρνε τη θέση της, δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Οι επιβάτες «ούρλιαζαν για βόμβα και έκαναν θόρυβο για να βγουν έξω» καθώς ξέσπασε πανικός, ενώ κάποιοι είπαν ότι μια «κυρία είχε έναν ατμοποιητή στην τσάντα της και τον κουνούσε, καθώς άρχισε να βγαίνει καπνός».

Άλλος επιβάτης ανέφερε ότι η γυναίκα με την τσάντα ήταν Βρετανίδα και προσπάθησε να βγει από το αεροπλάνο, ζητώντας από τον κόσμο να φύγει από τη μέση. Αλλά καθώς η τσάντα της έπιασε φωτιά, την έριξε στον διάδρομο, ενώ ο κόσμος προσπαθούσε ακόμα να κάτσει στις θέσεις.

«Φωτιά και οξύς καπνός βγήκαν από την τσάντα, ακούγονταν εκρηκτικοί θόρυβοι, ο καπνός γέμισε την καμπίνα γύρω από την τσάντα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Υπήρχε ένα σημάδι καψίματος από τη φωτιά στο πάτωμα, αλλά αργότερα επετράπη στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στο αεροπλάνο για να παραλάβουν τα υπάρχοντά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού μέσου, κανένας ταξιδιώτης δεν υπέστη εγκαύματα από την έκρηξη, αλλά ένας επιβάτης υπέστη έγκαυμα τριβής από τη διαδικασία εκκένωσης.

«Η EasyJet μας κράτησε ενήμερους για την πτήση αντικατάστασης, στην οποία επιβιβαζόμαστε τώρα, μας έδωσαν ένα κουπόνι για να πάρουμε φαγητό», είπε ένας άλλος. «Όλο το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό και ήταν όσο πιο ανώδυνο θα μπορούσε να είναι δεδομένων των συνθηκών».

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις για να ερευνήσουν το περιστατικό.

Τι λέει η easyJet

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο προς το αεροδρόμιο Γκατγουίκ του Λονδίνου εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια της επιβίβασης πριν από την αναχώρηση, λόγω πυρκαγιάς στην τσάντα του επιβάτη. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες παρέστησαν στο αεροσκάφος και το πλήρωμα καμπίνας εκκένωσε το αεροσκάφος σύμφωνα με τις διαδικασίες. Οι πελάτες φροντίζονται επί του παρόντος στον τερματικό σταθμό και έχει κανονιστεί η αντικατάσταση του αεροσκάφους και του πληρώματος για να επιστρέψουν οι πελάτες στην πατρίδα τους αργότερα σήμερα. Η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πιο ακριβό το «Σπίτι μου 2»: Τα «ψιλά γράμματα» και οι όροι των τραπεζών για άτοκο δάνειο
Στα ίχνη κυκλώματος για ξέπλυμα χρήματος μέσα από πολυτελή εστιατόρια στην Κηφισιά και στο κέντρο της Αθήνας
Chevron Right