Μήνυση σε βάρος του τέως διοικητή της Άμεσης Δράσης, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος επίσης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στη Δικαιοσύνη προσφεύγει και ο κ. Καραμαλάκης, ο οποίος κάνει λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές καταθέσεις του τέως διοικητή της Άμεσης Δράσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός αμέσως μετά την αποστρατεία του στις κρίσεις προσέφυγε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε πιέσεις πριν από περίπου 14 μήνες για να συγκαλυφθεί υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε παρέα νεαρών (μεταξύ αυτών ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου). Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη.
Σε ανακοίνωση του κ. Καραμαλάκη σημειώνεται:
«Μήνυση κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Σήμερα 3-2-2023 ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλου, έγκληση σε βάρος προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του – όλως συμπτωματικά – κατήγγειλε ότι πριν από περίπου δύο (2) έτη δήθεν παρενέβη αντιθεσμικά, ως Αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων. Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».