Ελλάδα

Απειλή lockdown στην Ίο

Μόνο απίθανο δεν είναι το σενάριο να επιβληθούν σκληρά μέτρα, τύπου lockdown, στην Ίο, όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι κρίμα να καταστραφεί το νησί λόγω κάποιων ελάχιστων κακών επαγγελματιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Υπάρχει κίνδυνος ορατός το νησί να κλείσει», είπε για την Ίο, μετά την έκτακτη επίσκεψή του στο νησί του Αιγαίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βάζοντας στο στόχαστρό του κάποιους «ελάχιστους κακούς επαγγελματίες». «Είναι κρίμα να κλείσει το νησί», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είδε ιδίοις όμμασι την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού στο νησί, ενώ είχε και σχετική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Ίου, Γκίκα Γκίκα.

«Η Ίος είναι ένα πολύ μικρό νησί. Είναι δυο δρόμοι ουσιαστικά. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που συνωστίζονται. Κάθε δύο μέτρα υπάρχει και ένα μαγαζί, ένα μπαρ. Υπάρχει κίνδυνος ορατός το νησί να κλείσει. Γι’ αυτόν τον λόγο πήγα εκεί», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: « Ήδη έχουν επιβληθεί ποινές σε επαγγελματίες που δεν τηρούν τους νόμους. Αύριο το πρωί θα βρίσκονται εκεί 30 ένστολοι αστυνομικοί για να επιβάλλουν την τάξη στο νησί και την εφαρμογή των μέτρων, θα υπάρξουν άτομα της Ασφάλειας Αττικής, κάποιοι undercover αστυνομικοί επίσης, έτσι ώστε σε λίγες μέρες να μην υπάρχει πρόβλημα στο νησί. Είναι κρίμα να καταστραφεί λόγω κάποιων ελάχιστων κακών επαγγελματιών. Πιστεύω ότι σύντομα το νησί θα μπει σε μια κανονικότητα».

Πάνω από 180 αστυνομικοί στη Μύκονο

Στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Διαχώρισε τα κορονοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμένα, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις και τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σεισμός τώρα στη Νίσυρο
Οστά σε βαρέλι στην Κρήτη: Ανοίγουν οι φάκελοι για αγνοούμενους
Chevron Right