Ελλάδα

Νέες αλλαγές στην εστίαση – Πόσα άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπέζι την Τσικνοπέμπτη

Μικρές αλλαγές στην εστίαση εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής. Με την Τσικνοπέμπτη μπροστά μας θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα ανά τραπέζι.

Καμία χαλάρωση μέτρων, τουλάχιστον όχι ακόμα, δεν εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής. Έτσι, με βάση την εισήγηση αυτή, δεν αναμένεται να δούμε καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δεν θα δούμε να χαλαρώνουν τα μέτρα ούτε στα μπαρ. Στην εστίαση φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή αλλαγή με 8 άτομα ανά τραπέζι και με την Τσικνοπέμπτη μπροστά μας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εστίαση είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο να επιτραπούν ξανά οι όρθιοι, ούτως ώστε να τονωθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν εδώ και πολύ καιρό από τέτοιου είδους διασκέδαση (σ.σ. κυρίως τα μπαρ κλπ), ωστόσο το σενάριο αυτό όπως  δεν «πέρασε» και το μόνο που αναμένεται να αλλάξει στην εστίαση θα είναι ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Έτσι, το όριο και ενώ στην αρχή ειπώθηκε ότι θα αυξηθεί στα οκτώ άτομα από τα έξι που ισχύει σήμερα τελικά θα ο αριθμός θα είναι ελεύθερος. 

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει κάτι ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας με ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

Αναλυτικά εισηγούνται:

  • όχι σε καρναβάλια τις Απόκριες
  • όχι όρθιοι στην εστίαση
  • όχι αλλαγές σε όσα ισχύουν στα γήπεδα

Σημειώνεται ότι τελικά η αρχική εισήγηση για 8 άτομα ανά τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση δεν πέρασε και η τελική εισήγηση των Ειδικών είναι χωρίς περιορισμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Meteo: Κακοκαιρία τέλος - Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη
Νίκαια: Μπήκαν σε νοσοκομείο και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» (Εικόνες)
Chevron Right