Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια

Οι κάτοικοι της Αττικής και της Εύβοιας έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 για χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να σαρώνει τη χώρα, πριν από λίγη ώρα, ήχησε εκ νέου το 112 στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων της Αττικής και της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, το νέο μήνυμα από την Πολιτική Προστασία ανέφερε: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας, 5 Φεβρουαρίου 2023
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας, 5 Φεβρουαρίου 2023

Πόσο χιόνι θα πέσει στην Αττική τις επόμενες ώρες

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσίευσε τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία σχετικά με το εκτιμώμενο ύψος χιονιού που θα πέσει σε Αττική, Εύβοια και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του Νομού, όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 με 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 με 60 εκατοστά.

Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του Νομού, όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10-15 εκατοστά χιονιού. Εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν εώς και 20 με 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του Λεκανοπεδίου.

Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά – κυρίως – τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80 με 100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Πάντως, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας, όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20 με 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5 με 10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χάρτης με το εκτιμώμενο ύψος χιονιού, 5 Φεβρουαρίου 2023
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χάρτης με το εκτιμώμενο ύψος χιονιού, 5 Φεβρουαρίου 2023 | Πηγή: Meteo.gr • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κλειστά σχολεία με τηλεκπαίδευση τη Δευτέρα: Μάθημα με webex
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Εσπευσμένη μεταφορά νεφροπαθή από την Εύβοια στο νοσοκομείο Χαλκίδας
Chevron Right