Πέθανε ο κοσμηματοπώλης Γιάννης Βουράκης γόνος μιας από τις παλαιότερες και ισορικότερες οικογένειες της Αθήνας. Την είδηση του θανάτου του Γιάννη Βουράκη έκανε η αδερφή του Λιάνα, γράφοντας: «Αναπαύσου εν ειρήνη Γιάννη μου».
Ο Γιάννης Βουράκης έφυγε από την Αθήνα το 1996 για να αποφύγει τους δανειστές του που τον απειλούσαν και το 2010 τον βρήκε μια νέα μεγάλη καταστροφή συτή την φορά στην Αϊτή από τον σεισμό των 7 ρίχτερ.
Μάλιστα το κανόνι του «1996» έσκασε σαν βόμβα στην Αθήνα και αποκαλύφθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές, τα δάνεια και οι τοκογλύφοι. Με την σύζυγό του αποφάφισαν να εξαφανιστούν ένα βράδυ του Μαρτίου και υπό πλήρη μυστικότητα συγκέντρωσαν όσα χρήμαματα και χρυσαφικά είχαν και έφυγαν από την χώρα με προορισμό την Αϊτή. Πληροφορίες επίσης ανέφεραν ότι ήρθαν σε επαφή με ορισμένους από τους πιστωτές τους στην Ελλάδα, στους οποίους έστειλαν χρήματα καλύπτοντας μέρος των οφειλών τους.
Ήταν παντρεμένος με την Ζενεβιέβ που την γνώρισε στην Αϊτή και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Χρήστου Βουράκη και της Μαρίας Κολυμπάδη, που ο παππούς του Ιωάννης Α. Βουράκης δημιούργησε το 1926 τον οίκο κοσμημάτων «Βουράκη» στην Βουκουρεστίου.