Ελλάδα

Βόλος: Θα τρέξουν ξανά οι βρύσες για 3-4 ώρες – Το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση της πόλης

Μετά τις 18:00 οι κάτοικοι του Βόλου θα έχουν ξανά νερό στα σπίτια τους, ενώ το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση, όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Μετά από 3 μέρες χωρίς νερό, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης και των γύρω περιοχών, οι κάτοικοι του Βόλου θα δουν και πάλι σήμερα, μετά τις 18:00, τις βρύσες τους να τρέχουν. Η υδροδότηση, ωστόσο, θα διαρκέσει μόνο 3-4 ώρες όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος και το βράδυ θα διακοπεί εκ νέου.

Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε επίσης ότι μέχρι αργά το βράδυ θα επανέλθει και η ηλεκτροδότηση σε όλη την πόλη.

Ο κ. Μπέος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης, επισημαίνοντας ότι παράλληλα ο όγκος του νερού που δέχεται το Πήλιο δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Βόλο.

«Πραγματικά η πόλη επί τέσσερις μέρες βιώνει μία κατάσταση βιβλικής καταστροφής. Αν κάποιος ψάχνει φταίχτες, δεν έχω πρόβλημα, εγώ φταίω που βρέχει επί τέσσερις μέρες, που έχει γίνει κατακλυσμός.  Σήμερα που μιλάμε, δεν είναι που συνεχίζει να βρέχει, είναι ότι βρέχει και στο Πήλιο και όλο αυτό το νερό κατεβαίνει με ορμή, εκδικητικά θα το έλεγα, και επανειλημμένως έχουν σπάσει τα τοιχία και έχει έρθει τόνους λάσπη μέσα στην πόλη. Το σημαντικό πρόβλημα είναι το ρεύμα, και ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΔΕΗ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες . Μέχρι αργά το βράδυ θα έχει δοθεί ρεύμα σε όλη την πόλη. Θα γινόταν πιο νωρίς, αλλά δυστυχώς η λάσπη που ήρθε μπήκε μέσα στις υποδομές και καταστράφηκαν» σημείωσε.

Όσον αφορά στην ύδρευση, μετά τις πρόχειρες παρεμβάσεις που έγιναν για την υδροδότησης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα παροχής νερού αλλά περιέγραψε και την καταστροφή στα αντλιοστάσια, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εικόνα για τις ζημιές, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση.

«Το μεγάλο πρόβλημα, που δεν θέλω να το σκέφτομαι είναι το νερό. Οι πηγές στο Πήλιο, Πορταριά Μακρυνίτσα, Κατηχώρι και Άλλη Μεριά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι πηγές που υδροδοτούν το 60% του Βόλου έχουν εξαφανιστεί, καθώς και τα αντλιοστάσια, καθώς υποχώρησε το έδαφος. Δεν υπάρχει και πρόσβαση γιατί έχουν κοπεί οι δρόμοι. Εκτίμηση μεγάλη δεν μπορούμε να δώσουμε σήμερα»  τόνισε.

Ο κ. Μπέος επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ και οι εργολάβοι κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν καταφέρει το εξής: Περί τις 18:00-18:30 θα δοθεί νερό από Γιάννη Δήμου και Κάτω, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Όμως αυτό το νερό είναι από άντληση που γίνεται από 4-5 γεωτρήσεις. Θα δοθεί λοιπόν με μέτρο. Θα λειτουργεί 3-4 ώρες και θα κόβεται τις βραδινές ώρες μέχρι και το πρωί. «Αυτό το νερό που θα δοθεί τώρα είναι προσωρινό. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις by pass οι τεχνικοί για να δοθεί αυτό το νερό και πρέπει να σταματάει η άντληση για να γεμίζουν οι δεξαμενές» ανέφερε.

Παράλληλα, στη Νέα Ιωνία από Μαιάνδρου και κάτω θα δοθεί κι εκεί νερό την ίδια ώρα. Στην Πορταριά και στο Κατηχώρι έχουν νερό. Όμως σημείωσε και ότι: «Στις άλλες περιοχές, όπως στον Άγιο Γεώργιο, Αγία Παρασκευή και Άλλη Μεριά, είναι καταστροφή και ζητάω την κατανόηση. Όλο αυτό το δίκτυο χρειάζεται ημέρες. Να ηρεμήσει ο καιρός, ο Θεός να βάλει το χέρι του, και θα δοθούν λύσεις. Υπάρχει εδώ και κυβερνητικό κλιμάκιο να τα δούμε όλα για την αποκατάσταση του δικτύου και να γίνει καινούργιο».

Σε σχετική ερώτηση του «Magnesianews» στον διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κο Κουτσιφέλη, για την καταλληλότητα του νερού που θα δοθεί, σχολίασε ότι αυτό θα είναι χλωριωμένο αλλά επειδή είναι το δίκτυο είναι κενό όλες αυτές τις ημέρες θα παρασύρει αρκετά υλικά και χώμα, οπότε συνέστησε τις πρώτες ώρες να μην πιει κανείς. Από εκεί και πέρα θα είναι κανονικό.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL: ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κάθε μέρα θα ανακοινώνεται πρόγραμμα. Δεν έκανε υπόθεση για την αποκατάσταση των ζημιών, τονίζοντας ότι πχ στον αγωγό των πηγαίων νερών ο δρόμος των 12 χιλιομέτρων έχει καταστραφεί και τον φτιάχνουν τώρα, χωρίς να έχουν εικόνα της βλάβης. Από χθες έχουν φτιαχτεί 250 μέτρα, ανέφερε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ.

Νταλίκες με νερό 24 ώρες το 24ωρο

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι έχουν μοιραστεί με τη συνδρομή Αθηναίων επιχειρηματιών έχουν ήδη μοιραστεί 15 νταλίκες νερού στον κόσμο και αναμένονται άλλες 30. «Από τις 14:00 στο Δημαρχείο, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνία, στην Αγριά, στις Αλυκές θα υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο νταλίκες για διανομή νερού.

« Ήδη το πρωί με κάποιους πολίτες στα Παλαιά φορτώσαμε νερά και μοιράσαμε εκεί, που το νερό είναι 1,5 μέτρο και καταγράφουμε οικογένειες με ανάγκες για φάρμακα να τους πάμε. Στο στρατόπεδο Γεωργούλα ετοιμάζουν σήμερα και αύριο 100 μερίδες φαγητού να μοιράσουμε στα Παλαιά και στη Νεάπολη στον Άγιο Τρύφωνα» πρόσθεσε επίσης ο κ. Μπέος.

Τέλος, ο κ. Μπέος επεσήμανε ότι ήρθε σε επικοινωνία μαζί του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον και την ευχαρίστησε γι’ αυτό.

https://www.facebook.com/mpeosachilleas/videos/1959451694423902

Πηγή: magnesianews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πλημμύρισαν η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα και η Πυροσβεστική στον Παλαμά!
Ακόμα και ο Πορτοσάλτε βλέπει κυβερνητικό «ξεχαρβάλωμα»: Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης ας έρθει άλλος
Chevron Right