Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 30/7: Τα έξι νησιά που τρομάζουν – Νέες μαζικές μολύνσεις

Σταθερά υψηλά θα παραμείνουν τα κρούσματα και σήμερα 30/7. Η ανησυχία των ειδικών

Με τα νησιά να είναι στο «μάτι του κυκλώνα» του κορονοϊού και τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από 2000 οι ειδικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένα νησιά.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 30/7

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 30/7, όλες οι περιοχές 

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον δείκτη θετικότητας ο «φακός» των ειδικών βρίσκεται πάνω από την Πάρο, τη Μύκονο, την Τήνο, το Ρέθυμνο και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, που περιλαμβάνει και τη Ίο.

Όσον αφορά τις ηλικίες που σαρώνει η πανδημία του κορονοϊού και κυρίως η μετάλλαξη Δέλτα παραμένει σταθερή στα 25 έτη.

«Παρατηρείται μια μικρή μείωση των κρουσμάτων στους νέους κάτω των 34 ετών που σήμερα αποτελούν μόλις το 63% του συνόλου, ενώ δύο εβδομάδες πριν σας είχαμε αναφέρει ότι στα άτομα κάτω των 39 ετών αφορούσαν το 80% των κρουσμάτων. Παράλληλα, λοιπόν, αυξάνεται και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου είναι στις 167 εισαγωγές ανά μέρα, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι 1.344 άνθρωποι νοσηλεύονται στην επικράτεια λόγω κορονοϊού. Ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι νέοι σχετικά άνθρωποι, κάτω των 54 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 κρούσματα, 157 διασωληνωμένους και 9 απώλειες.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ζβέρεφ: «Ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί να τα έχει όλα»
Μήνυση κι αγωγή Πολάκη στη ΝΔ για το πόθεν έσχες του
Chevron Right