Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί η 33χρονη κατηγορούμενη, η οποία αντιμετωπίζει σειρά αδικημάτων, όπως ασέλγεια και προσβολή γενετήσιας πράξης, παραγωγή πορνογραφικού υλικού, προμήθεια ναρκωτικών σχετικά με την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας.
Ωστόσο, αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικηγόρων περί ύπαρξης ή μη πρότασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν ο συνήγορος της οικογένειας της Μαρκέλλας, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε την πρόταση της κατηγορούμενης, λέγοντας πως «μου τηλεφώνησε ο συνήγορος υπερασπίσεως της κατηγορουμένης και μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο».
«Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της Μαρκέλλας, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένεια της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής».
«Αυτή η εξέλιξη ενισχύει απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι δεν ήταν μόνη της, φωνάζουν συνεχώς ότι είναι μόνη της, σαν να θέλουν κάποιοι να το ακούσουν αυτό, σαν να επιτελούν ένα έργο. Σαν να υπάρχει εργολαβία μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων. Aν ο Τύπος, τα μέσα δεν είχαν αναδείξει με τη δημοσιοποίηση της κοπελίτσας αυτό το θέμα, ίσως η μικρή να είχε την τύχη της Μαντλίν που την ψάχνουν ακόμα οι γονείς της», συμπλήρωσε.
Η διάψευση
Τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια περί πρότασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό απέρριψε ο δικηγόρος της 33χρονης γυναίκας.
«Δυστυχώς θα πρέπει να διαψεύσω τον συνάδελφο. Δεν υπάρχει καμία πρόταση συμβιβασμού. Είχαμε μόνο μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία. Με τον κ. Κούγια έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Ακόμη και για μπάλα (σ.σ. ποδόσφαιρο)» δήλωσε ο Βασίλης Λουλέζας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
Χθες δεν απολογήθηκε η 33χρονη , καθώς η ίδια επικαλέστηκε σωματική και ψυχική αδυναμία, ενώ μάλιστα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Στον πολύ σύντομο διάλογο που είχε χθες με την ανακρίτρια είπε πως δεν αντέχει άλλο ψυχολογικά και πως σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό της.
Από τις κατηγορίες που τις καταλογίζονται δέχεται μόνο αυτή για προμήθεια ναρκωτικών. Στο προανακριτικό στάδιο βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της γι’ αυτό και είπε όσα είπε.
Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει στον δικηγόρο της, στο πρόσωπο του 10χρονου κοριτσιού έβλεπε την κόρη της.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η 10χρονη εξαφανίστηκε κατά την επιστροφή της από το σχολείο στις 11 Ιουνίου στην περιοχή της Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης. Το κορίτσι εντοπίστηκε περίπου 40 ώρες αργότερα στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κατηγορούμενη είχε προσεγγίσει και είχε παρασύρει το μικρό κορίτσι. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Κατερίνη, ήταν παλαιότερα γειτόνισσα της οικογένειας του θύματος.
Κατά τη διάρκεια της απαγωγής, η φερόμενης ως δράστις έδωσε κοκτέιλ ναρκωτικών στη 10χρονη, ενώ τη μακιγιάρισε και την έντυσε με συγκεκριμένα ρούχα. Στη συνέχεια, φέρεται να τη φωτογράφισε.