Σε εξέλιξη βρίσκεται, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.
Επέστρεψαν στις οικίες τους οι κάτοικοι της κοινότητας
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Βασιλίτσι», οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί, για προληπτικούς λόγους.
Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Στην δασική #πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας επιχειρούν, 65 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 2, 2021
Ολονύχτια μάχη για αναζωπυρώσεις
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο messinialive, η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά.
Επίσης, όλο το βράδυ θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης από τους Δήμους με υδροφόρες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντές και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.
Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς που κοινοποίησε το messinialive.gr
https://www.facebook.com/messinialive/posts/1238208603289862