Ελλάδα

Πώς συνελήφθη ο 33χρονος που σκότωσε το γατάκι στον Βοτανικό – Το είχε ξανακάνει

Το βίντεο με την δολοφονία του ζώου που δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλλεί αποτροπιασμό. 

Η μαρτυρία μίας γυναίκας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 33χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε και να σκότωσε γατάκι το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου στον Βοτανικό.

Ο άντρας αυτός είχε τυλίξει μέσα σε μία μπλούζα φούτερ ένα γατάκι, το οποίο χτυπούσε δυνατά και με μανία στο πεζοδρόμιο και στην άσφαλτο, ενώ στη συνέχεια μπήκε σε πυλωτή που βρίσκεται στο σημείο, επαναλαμβάνοντας τις αποτροπιαστικές πράξεις του.

Αυτόπτης μάρτυρας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, καθώς δεν γνώριζε την ταυτότητά του, ενώ παράλληλα εγχείρησε σχετικό βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που διαθέτει στην οδό Ποτιδαίας, στο οποίο απεικονίζεται μέρος του συμβάντος.

Μάλιστα, παρέδωσε στους αστυνομικούς το φούτερ πάνω στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος. Το γατάκι δεν βρέθηκε στο σημείο.

Στη συνέχεια και αφού σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ζώων, φιλόζωοι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο το βίντεο. Γυναίκα που το είδε εμφανίστηκε το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου 2023 στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατέθεσε ότι αναγνωρίζει τον δράστη, καθώς αυτός είχε εμπλακεί σε παρόμοιο περιστατικό και είχε συλληφθεί στην οδό Μυκάλης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας στις 3 Δεκεμβρίου 2022. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό στον Βοτανικό έστειλαν σήμα προς το Α.Τ. Ομονοίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του ατόμου που ενεπλάκη στο συμβάν της οδού Μυκάλης. Έτσι, ταυτοποιήθηκε το άτομο που αναζητείτο. Επρόκειτο για 33χρονο Έλληνα.

Στις 21.00 της 6ης Φεβρουαρίου κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε προσκομίσει το βιντεοληπτικό υλικό. Αφού οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη, εκείνος κατέθεσε ότι τον αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ως το άτομο που κακοποίησε τη γάτα στον Βοτανικό.

Στη συνέχεια αναζητήθηκε ο δράστης για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αρχικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, ωστόσο, μετά από επίμονες προσπάθειες των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη.

https://twitter.com/EmptyTheCages_/status/1622563147390324738

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η αρχαία φράση που ανάρτησε για την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
J2US: Ο Νίκος Κοκλώνης έγινε «maestro» για το επικό trailer του 2ου κύκλου του show
Chevron Right