Ελλάδα

Σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Διακοφτό – Αίγιο

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ταμείου Συνοχής 2000-2006, καθώς και από πόρους του ΕΣΠΑ. 

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Διακοφτό – Αίγιο. Το έργο, με φορέα υλοποίησης την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και συνολικό προϋπολογισμό 848 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς (Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο) και έξι σιδηροδρομικές στάσεις (Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοφτό και Ελίκη).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα σιδηροδρομική γραμμή συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ταμείου Συνοχής 2000-2006, καθώς και από πόρους του ΕΣΠΑ, και το συνολικό έργο περιλαμβάνει την επιδομή της δεύτερης γραμμής Κόρινθος – Κιάτο μήκους 22,3 χλμ., καθώς και την κατασκευή της νέας διπλής γραμμής Κιάτο – Διακοφτό – Αίγιο μήκους περίπου 70 χλμ., αλλά και των σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων, την εγκατάσταση σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιών και τα παράπλευρα έργα.

Υπενθυμίζεται ότι με τη λειτουργία της γραμμής συνδέεται σιδηροδρομικά ο νομός Αχαΐας με τις κυριότερες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας, δηλαδή τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών, το λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το μετρό της Αθήνας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν: Τι συζήτησαν
Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αγία Σοφία: Να παραμείνει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς
Chevron Right