Πρόκειται για το μέλλον του σκυλιού, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία». Εφόσον το ροτβάιλερ είναι ιδιόκτητο, οι επιλογές για αυτό είναι περιορισμένες,
Είτε θα επιστρέψει στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, με άπαντες να προσπαθούν να αποφύγουν το σενάριο της ευθανασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, με αυτούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του να μιλούν για ένα ήρεμο ζώο.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» η οικογένεια προσανατολίζεται να ζητήσει πίσω το ροτβάιλερ, όχι για να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά για να φιλοξενηθεί σε οικογενειακό σπίτι.
Παράλληλα, όπως είναι λογικό η φιλοζωική θέλει το καλύτερο δυνατό σενάριο για το σκύλο.
«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ηταν πάντα υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας», είχε αναφέρει στη κατάθεσή του ο πατέρας της οικογένειας, εξού και το αίτημα να επιστρέψει το ροτβάιλερ στην οικογένεια παρά το τραγικό περιστατικό της 12ης Σεπτεμβρίου.
Έτσι, το τι μέλλει γενέσθαι θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, αφού σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος ήταν να αποφευχθεί η ευθανασία του ζώου και να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.
Όπως και να ‘χει όμως θα πρέπει να γίνουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, εφόσον ληφθούν υπόψιν και τα στοιχεία της δικογραφίας.
Μαζεύουν υπογραφές κατά της θανάτωσης του ροτβάιλερ
Την ίδια στιγμή στη σελίδα ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz έχει τεθεί προς συλλογή υπογραφών το αίτημα «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».
Στην περιγραφή αναφέρονται τα εξής: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. (…) Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του».
Με πληροφορίες από in.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρό βρέφος από ροτβάιλερ: Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή