Φθινόπωρο: Το σημερινό doodle της Google αφορά τη φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα και σηματοδοτεί την αστρονομική έναρξη του εφετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.
Στη φθινοπωρινή ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η τελευταία θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο του 2019.
Κατά την φθινοπωρινή ισημερία – περίπου στις 10:50 το πρωί της Δευτέρας – οι ακτίνες του ήλιου θα πέφτουν κάθετα στον άξονα περιστροφής της Γης με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι ίσες και στα δύο ημισφαίρια του πλανήτη μας.
Στο Β. Ημισφαίριο θα έχουμε φθινοπωρινή ισημερία, όμως στο Ν. Ημισφαίριο εαρινή, αφού οι εποχές στα δύο ημισφαίρια είναι αντίθετες.
Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα που ελήφθη το πρωί της Κυριακής 22/09 στις 09:00 ώρα Ελλάδος φαίνεται ότι τα δύο ημισφαίρια της Γης δέχονται σχεδόν ίση ηλιακή ακτινοβολία.