Ελλάδα

Αριστέα Πανταζοπούλου: Πέθανε η τελευταία πολυτραυματίας από τις φωτιές του 2007

Πέθανε μετά από 16 ολόκληρα χρόνια μάχης απέναντι στον θάνατο και τα αμέτρητα προβλήματα που άφησαν στην υγεία της οι φωτιές του 2007 στην Ηλεία.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε χθες, Τρίτη (12/9) η Αριστέα Πανταζοπούλου από τη Ζαχάρω, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια μάχης απέναντι στον θάνατο και τα προβλήματα που άφησαν στην υγεία της οι φωτιές του 2007 στην Ηλεία.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το patrisnews.com, στις φονικές πυρκαγιές του 2007 η Αριστέα Πανταζοπούλου είχε προσπαθήσει να διασώσει μαζί με τον σύζυγό της, την περιουσία τους, τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ Αρτέμιδας και Σμέρνας.

Δυστυχώς, όμως, η φωτιά τους πρόλαβε και τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της ζωής της, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα και από τότε να προσπαθούν να αντιμετωπίζουν με δύναμη ψυχής όλα τα προβλήματά τους.

Ο 16ετής Γολγοθάς της Αριστέας και του συζύγου της

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η Αριστέα Πανταζόπουλου, νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ερρίκος Ντυνάν και γι’ άλλα τρία χρόνια στο ειδικό τμήμα αποκατάστασης στο Ολύμπιον στην Πάτρα.

Ήταν -μαζί με τον σύζυγό της- οι τελευταίοι πολυτραυματίες που βρίσκονταν στη ζωή, από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και έδινε όλο αυτό το διάστημα τη δική της μάχη, έχοντας δίπλα της πάντα τις αγαπημένες τις κόρες, την Κωνσταντίνα και την Παναγιώτα, που τη φρόντισαν, την πρόσεχαν και είχαν καταφέρει να την έχουν μαζί τους.

Ο αγώνας και η προσπάθειά τους στην περιοχή της Ζαχάρως ήταν τεράστιος, αφού η Αριστέα Πανταζοπούλου ήταν σε άγρυπνο κώμα, ενώ σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα ο σύζυγός της. Ήταν ένας αγώνας αξιοπρέπειας, καθώς όσο ήταν στη ζωή, πάλευε με τα εγκαύματα, που πολλές φορές υποτροπίαζαν, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια, είτε από την πολιτεία, είτε από κάποιον άλλο φορέα. Ωστόσο, για την ίδια και για τους δικούς της ανθρώπους, η επιβίωσή της όλο αυτό το διάστημα ήταν μία μεγάλη νίκη.

Παρά την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που την ακολουθούσαν στη 16χρονη εφιαλτική πορεία μετά τις πυρκαγιές, η Αριστέα Πανταζοπούλου, η υγεία της οποίας τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί, ήταν μία γυναίκα δυναμική, ιδιαίτερα αγαπητή και φρόντισε με μεγάλη επιμέλεια την οικογένειά της και το σπίτι της.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Τετάρτη το απόγευμα στις 5:30 κατόπιν δικής της επιθυμίας στην Αρτέμιδα, στο χωριό της δικής της μητέρας. Εκεί θα της πουν το τελευταίο αντίο οι κάτοικοι, που θα φέρουν στη μνήμη τους και τον δικό τους εφιάλτη από τις φωτιές του 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΠΑΣΟΚ: Άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες από την κακοκαιρία Daniel
Ζάεφ: Αδελφός μου ο Τσίπρας – Το κουράγιο του στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο
Chevron Right