Ελλάδα

Γιατί έχουμε πολλά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα; Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος απαντά

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί για τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ελλάδα. Κι αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμών είναι κατά πολύ μικρότερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την πορεία του κορονοϊού στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας. «Στη βόρεια Ελλάδα, γενικά υπάρχει κάποιο θέμα», εξήγησε μεταξύ άλλων αναφέροντας πως και «τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι μικρότερα και η επιδημιολογική εικόνα διαφέρει, αφού καταγράφονται περισσότερα κρούσματα. Η δεξαμενή κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη».

«Δεν είναι κάποια έκπληξη αυτό που συμβαίνει, όπως έχουμε πει η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα» είπε εξηγώντας πως «πότε παρατηρούμε τα κρούσματα ν’ αυξάνονται και πότε να μειώνονται», ανέφερε.

«Το στοίχημα είναι το επόμενο κύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμη δεν έχουμε δει τις περσινές αυξήσεις και ελπίζουμε να μην τις δούμε.

Σχολεία

Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε πως δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει μόλις εδώ και δύο εβδομάδες «δεν είμαστε ακόμη σε θέση να κρίνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα».

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά» τόνισε, συνοψίζοντας πως «αναμφισβήτητα το να είναι ελεγχόμενη η επιδημιολογική εικόνα εντός των σχολικών τάξεων αποτελεί ένα στοίχημα και θα απασχολεί τους ειδικούς, ειδικά το επόμενο διάστημα όποτε και ο καιρός θα κρυώσει».

Παρελάσεις

«Δεν μπορώ να πω εάν θα γίνουν παρελάσεις ή όχι θα το δούμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί» είπε αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνουν παρελάσεις.

«Σιγά σιγά ο κόσμος πείθεται να εμβολιαστεί»

Όσον αφορά στη διενέργεια εμβολιασμών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας εκτίμησε πως υπάρχει περιθώρια αυτοί να αυξηθούν, με τον κόσμο να πείθεται περαιτέρω επ’ αυτού.

«Η αίσθηση μου είναι ότι σιγά-σιγά πείθεται. Κάτι η ταλαιπωρία με τα rapid test και τις απαγορεύσεις, κάτι το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες δεν παθαίνουν τίποτα, κάτι ότι πλέον έχουν γίνει δισεεκατομμύρια εμβολιασμοί ανά τον πλανήτη χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι ο κόσμος σιγά- σιγά ξεθαρεύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βασίλης Λεβέντης: Τα νεότερα για την υγεία του και γιατί δεν είχε κάνει εμβόλιο
Στο Συνέδριο και στη Συμφωνία των Πρεσπών τα νέα χτυπήματα Σαμαρά σε Μητσοτάκη
Chevron Right