Ελλάδα

Ψευτογιατρός: «Το 2012 αφαίρεσε πλευρό από ασθενή που έμεινε ανάπηρος»

Τι δήλωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για τη δράση του ψευτογιατρού.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μίλησε για το πώς ο ψευτογιατρός, είχε χειρουργήσει το 2012 ένα από τα θύματα του, αφήνοντάς το ανάπηρο και έχοντας πάρει 98.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Κούγιας ανέφερε πως το γραφείο του ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ δύο θυμάτων του κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, ο οποίος παρίστανε τον ιατρό.

«Ο πρώτος εντολέας μας Τ.Α., κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν “κλωβό”, και, ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%».

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο κ. Κούγιας:

Κύπρος: Καμία επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα

Δεν υπάρχει καμια επίσημη καταγγελία για τον «ψευτογιατρό» από την Ελλάδα, ούτε και αποτελεί μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

«Η μάχη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εναντίον του τσαρλατανισμού είναι διαρκής και αταλάντευτη. Η σύλληψη του «ψευτογιατρού» στην Ελλάδα και οι απανωτές αποκαλύψεις για τη δράση του μας συγκλονίζουν.Ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος του Συλλόγου και ουδέποτε είχαμε δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία που να συνδέεται μαζί του. Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τότε, σε συνεργασία με την Αστυνομία θα χειριστούμε την κατάσταση. ‘Αλλωστε έχουμε άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, στην οποία παραπέμπουμε τις όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή μας.

Αυτό που μας ανησυχεί ως ΠΙΣ, είναι πως παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κύπρο. Για ακόμη μια φορά καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν περιπτώσεις που εγείρουν υποψίες.

Δυστυχώς επιτήδειoι καραδοκούν και εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση ασθενών, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για θεραπείες, φτάνοντας στα όρια του τσαρλατανισμού.

Σε περίπτωση αμφιβολίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται είτε στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο είτε στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι κάποιος είναι νόμιμος γιατρός ή όχι.Ως ΠΙΣ συστήνουμε στους χρόνιους πάσχοντες να μην εγκαταλείπουν τις θεραπείες που προτείνονται από το θεράποντα γιατρό τους.

Όλοι οι γιατροί οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος εκδίδει και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αντιληφθεί ή υποψιαστεί εξαπάτηση του, μπορεί άμεσα να ενημερώνει τον ΠΙΣ στο email cyma@pis.cyma.org.cy. Μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε την επικίνδυνη δράση επιτήδειων ‘ψευτοθεραπευτών’».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές αναμένεται να υποβάλουν τα επόμενα 24ωρα αίτημα προς τις κυπριακές Αρχές για να λάβουν κατάθεση από Κύπριο ασθενή, διερευνώντας την υπόθεση του 47χρονου ψευδογιατρού, ο οποίος υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με βαριά νοσήματα.

 

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης 01/07
Κυκλοφοριακό χάος στη λεωφόρο Κηφισού λόγω τροχαίου
Chevron Right