Ελλάδα

Το «στολίδι του Αιγαίου» στους 12 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

Το ελληνικό νησί που μπήκε σε λίστα με τους 12 πιο ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί τουρίστες «ψηφίζουν» παραδοσιακά Ελλάδα και ήδη έχουν αρχίσει τα δημοσιεύματα για τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς.

Ανάμεσα στα 15 ομορφότερα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται η Σάμος για το 2024, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαγγελματικής ένωσης της Γερμανίας ADAC που αριθμεί εκατομμύρια μέλη.

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης, της πεζοπορίας και των θαλάσσιων σπορ, σύμφωνα με τον δημοφιλή γερμανικό ιστότοπο.

Το «στολίδι του Αιγαίου» στους 12 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης

Παράλληλα, στους 12 πιο αξιόλογους προορισμούς της Ευρώπης που θα κάνουν το φετινό καλοκαίρι μοναδικό, συγκαταλέγεται η Σάμος στο ταξιδιωτικό blog Solosophie. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αφιέρωμα, «για εκείνους που ακόμα θυμούνται τα μαθηματικά του σχολείου, η Σάμος είναι ιστορικά γνωστή ως η γενέτειρα του διαχρονικού μαθηματικού Πυθαγόρα. Είναι ένα πραγματικό στολίδι του Αιγαίου για όσους αναζητούν ένα καταπράσινο νησί, που περιβάλλεται από κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά».

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, ο κατάλογος περιλαμβάνει εκτός της ελληνικής παρουσίας και περιοχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μ. Βρετανίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου. «Η Σάμος διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στον διεθνή τουριστικό «χάρτη». Αξιοποιούμε το πολύπλευρο ιστορικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό και θεματικό τουριστικό απόθεμα του προορισμού, ώστε συνδυαστικά με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, να προβάλλουμε τη Σάμο ως έναν τόπο δημιουργίας βιωματικών εμπειριών και ζωντανών αναμνήσεων», δηλώνει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αγωνία στο Μαξίμου μπροστά στο νέο κύμα των δημοσκοπήσεων
Αισιοδοξία για τη φωτιά που καίει στα Πιέρια Όρη για 4 μέρες
Chevron Right