Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στην «κόκκινη» Αττική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί, χρονικά, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική, η οποία πλέον χαρακτηρίζεται ως «κόκκινη» περιοχή εν συνόλω.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υποεπιτροπής ειδικών, στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον κορονοϊό στην Αττική, με το σχετικό προσχέδιο να περιλαμβάνει ακόμη και το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα απόψε το iEidiseis οι επιδημιολόγοι χαρακτηρίζουν ως «κόκκινη» τη μεγάλη περιφέρεια, κι όχι κάποια ενότητα της, όπως τη Δυτική Αττική, σε Δήμους της οποίας πρόσθετοι περιορισμοί βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε ισχύ, με μόνη εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κι αυτό γιατί τα επιδημιολογικά στοιχεία φαίνεται πως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού!

Οι επιστήμονες, οι οποίοι συνεδρίαζαν από τις 7 το απόγευμα, αναμένεται να μεταφέρουν την εκτίμησή τους στην αυριανή ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η οποία, με τη σειρά της, θα εισηγηθεί τις προτάσεις της στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιδημιολόγοι εξέτασαν μία σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες, εφόσον υιοθετηθούν, συνεπάγονται την αναστολή ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και το «πάγωμα» της τρέχουσας λειτουργίας του εμπορίου, καθώς σήμερα είναι εφικτή η πρόσβαση στα φυσικά καταστήματα. 

Υπενθυμίζεται πως στη κοντινή Βοιωτία, επίσης «κόκκινη» περιοχή, το λιανεμπόριο λειτουργεί μέσω click away.

Σημειώνεται, πάντως, πως η λειτουργία των δημοτικών σχολείων δεν αναμένεται αλλάξει, και ότι, δηλαδή, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τέλος, υπό συζήτηση τέθηκε και το αν η κυκλοφορία – πλην εξαιρέσεων – θα σταματάει στις εννιά – όπως ισχύει αυτή τη στιγμή – ή στις έξι κάτι που θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή. 

Πάντως αν και έπεσε στο τραπέζι στις 18:00 να νεκρώνουν όλα φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά δεν θα… περάσει. 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής, το πιθανότερο στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Kristen Stewart: Ολόιδια ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στη ταινία «Spencer»
«Κόκκινη» η Αττική: Εισήγηση να μην ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια, επιστρέφει το click away
Chevron Right