Ολοένα και πιο πιθανή θεωρείται η αυστηροποίηση του lockdown στην Αττική, καθώς όπως μετέδωσε νωρίτερα απόψε το iEidiseis, οι επιδημιολόγοι εισηγούνται την ένταξη της Αττικής στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες, μέχρι και σήμερα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Βοιωτία, η Λέσβος και η Σπάρτη.
Στις περιοχές αυτές ήδη βρίσκονται σε ισχύ πρόσθετα μέτρα και συγκεκριμένα τα εξής:
- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Κοινοτήτων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – αντί από τις 21:00 – έως τις 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων που μπορούσαν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με άδεια του εργοδότη τους.
- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κ.λπ.). Αγορές μέσω click away.
Οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα ισχύσουν αντίστοιχοι περιορισμοί στο λεκανοπέδιο αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή.
Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι το πλάισιο να είναι διαφορετικό. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως Λύκεια και Γυμνάσια αναμένεται να παραμείνουν κλειστά, ενώ ανοιχτά θα πραμείνουν τα δημοτικά.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε αναφερθεί στις περιοχές που δημιουργούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς, μεταξύ των οποίων και η Αττική. Άλλες περιοχές, στις οποίες έκανε μνεία, είναι οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Λακωνίας, Μαγνησίας, Εύβοιας και Αχαΐας.
Διαβάστε αναλυτικά: «Κόκκινη» η Αττική: Εισήγηση να μην ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια, επιστρέφει το click away