Ελλάδα

Συμπαραγωγή όπλων «καλάσνικοφ» προτείνει η Ρωσία στην Ελλάδα

Τη συμπαραγωγή όπλων Καλάσνικοφ στη χώρα μας πρότεινε η Μόσχα στην Αθήνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, η Μόσχα έχει ήδη κάνει τη σχετική πρόταση στην Αθήνα και αναμένει την απάντησή της.

«Πριν από μερικά χρόνια δουλέψαμε, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, για την οργάνωση της κοινής παραγωγής τουφεκιών Καλάσνικοφ στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Έχουμε κάνει σχετικές προσφορές στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό (από την Ελλάδα), δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι έτοιμη να εκσυγχρονίσει τα πυραυλικά συστήματα S-300 που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα. Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προσφέρει στην ελληνική πλευρά να οργανώσει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, δήλωσε, αλλά μέχρι στιγμής «δεν έχουμε κινηθεί πιο κοντά σε αυτό, πιστεύω, μεταξύ άλλων, λόγω του γενικού κλίματος των κυρώσεων και της πολιτικής της ΕΕ και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία»

 
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΔΕΗ στο «παρά πέντε» της χρεοκοπίας
Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν ως τη Δευτέρα
Chevron Right