Καρατομήθηκε ο αστυνομικός του «100» που είπε στην 28χρονη που δολοφονήθηκε στους Άγιους Αναργύρους πως το «περιπολικό δεν είναι ταξί».
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι περίπου 25 ετών υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην δύναμη του τηλεφωνικού κέντρου του «100» από τον προηγούμενο Οκτώβριο – Νοέμβριο όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο προηγουμένως το τηλεφωνικό κέντρο δεν απαντούσε και καθόλου στις κλήσεις λόγω αποψίλωσης/αποδυνάμωσης και περνούσαν 10 λεπτά μέχρι οι πολίτες να πιάσουν γραμμή με το κέντρο.
Ο αστυνομικός ρωτήθηκε από συναδέλφους για τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και υποστήριξε πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου και ότι δεν το θυμάται. Τόνισε πως το είπε γιατί είχε δώσει την εικόνα η κοπέλα ότι ο κίνδυνος είναι έξω από το σπίτι της και ότι δεν υπήρχε λόγος να τη μεταφέρει περιπολικό έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.