Ελλάδα

Πιέρια Όρη: Οριοθετήθηκε η φωτιά που μαίνεται από την Κυριακή

Η φωτιά στα Πιέρια Όρη έχει κάψει 2.500 στρέμματα, τα οποία είναι μεικτό δάσος.

Η φωτιά που μαίνεται στα Πιέρια Όρη από την Κυριακή (31/03) οριοθετήθηκε επιτέλους, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (03/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που καίει για τέταρτο 24ωρο σε δύσβατη περιοχή στα Πιέρια Όρη. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 150 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 36 οχήματα ενώ, νωρίτερα, συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι, σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, «ως επί το πλείστον έρπουσα», ενώ άρχισε την Κυριακή (31/03) στην περιοχή «Σαρακατσάνα».

Κάηκαν 2.500 στρέμματα στα Πιέρια Όρη

Ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, ανέφερε το πρωί πως η φωτιά στα Πιέρια Όρη έχει κάψει 2.500 στρέμματα, τα οποία είναι μεικτό δάσος.

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο Πέτρος Παπαπέτρου ανέφερε: «Είναι λίγο παράξενο αυτή την εποχή να έχουμε φωτιά, αλλά δεν είχαμε χειμώνα. Οι οξιές δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, στα πεύκα πέρασε η πυρκαγιά έρπουσα και σε κάποια σημεία έγινε επικόρυφη, αλλά δεν έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές». Ακόμα,  ο ίδιος τόνισε ότι όλοι οι δρόμοι είχαν καθαριστεί και ήταν ανοιχτοί ώστε να περνούν ευκολότερα οι πυροσβέστες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ακόμη τέσσερις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής
Σεισμός τώρα κοντά στα Βίλια
Chevron Right