Ειδικότερα ο Σάκης Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού από την ΕΡΤ 3 επισημαίνει ότι ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα καλός τις επόμενες μέρες, αλλά θα αρχίσει να αλλάζει στα βορειοδυτικά της χώρας από την Πέμπτη.
Μάλιστα την Πέμπτη οι άνεμοι σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι πνέουν 6-7 μποφόρ.
Την Παρασκευή θα κάνει την εμφάνισή της η αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και μπόρες.
Μάλιστα στη βόρεια Ελλάδα θα πνένουν βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία, ενώ στη νότια χώρα θα επικρατούν νοτιάδες που θα φέρουν θερμές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ ψηλά για την εποχή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι θα έχουμε μεγάλη διαφορά μεταξύ της νότιας και της βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται νέα αλλαγή του καιρού από την Κυριακή.
Ο καιρός από την ΕΜΥ
Την Πέμπτη 3/10
Στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Παρασκευή 4/10
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.