Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 436 νέα κρούσματα το απόγευμα της Δευτέρας (25/1).
Η πλειοψηφία τους καταγράφηκε στην Αττική, όπου επιβεβαιώθηκαν 207 μολύνσεις συνολικά.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότερες εξ αυτών δεν αφορούν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (44 το τελευταίο 24ωρο), όπως τις προηγούμενες μέρες, αλλά στον Βόρειο Τομέα της πρωτεύουσας, όπου αναφέρθησαν 65 νέα περιστατικά του ιού.
Σημειώνεται πως η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών περιλαμβάνει τους εξής δήμους:
- Δήμος Αγίας Παρασκευής
- Δήμος Αμαρουσίου
- Δήμος Βριλησσίων
- Δήμος Ηρακλείου
- Δήμος Κηφισιάς
- Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
- Δήμος Μεταμορφώσεως
- Δήμος Νέας Ιωνίας
- Δήμος Παπάγου-Χολαργού
- Δήμος Πεντέλης
- Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
- Δήμος Χαλανδρίου
- Δήμος Διονύσου
«Δεύτερη» στον πανελλαδικό «χάρτη» των κρουσμάτων, μετά την Αττική, έρχεται η Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν 32 νέες θετικές διαγνώσεις.
Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων του 24ωρου:
- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 6
- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23
- ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4
- ΑΧΑΪΑΣ 19
- ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 65
- ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1
- ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 9
- ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 22
- ΕΒΡΟΥ 4
- ΕΥΒΟΙΑΣ 21
- ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
- ΗΛΕΙΑΣ 3
- ΗΜΑΘΙΑΣ 3
- ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 32
- ΘΗΡΑΣ 1
- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5
- ΚΑΒΑΛΑΣ 4
- ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 9
- ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 44
- ΚΟΖΑΝΗΣ 7
- ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
- ΛΑΚΩΝΙΑΣ 8
- ΛΑΡΙΣΑΣ 14
- ΛΕΣΒΟΥ 10
- ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5
- ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1
- ΜΥΚΟΝΟΥ 1
- ΝΗΣΩΝ 1
- ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 20
- ΞΑΝΘΗΣ 1
- ΠΕΙΡΑΙΩΣ 23
- ΠΕΛΛΑΣ 4
- ΠΙΕΡΙΑΣ 4
- ΠΡΕΒΕΖΑΣ 4
- ΡΕΘΥΜΝΟΥ 4
- ΡΟΔΟΠΗΣ 2
- ΡΟΔΟΥ 1
- ΣΑΜΟΥ 1
- ΣΕΡΡΩΝ 2
- ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2
- ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2
- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3
Δείτε τον πίνακα της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ:
25 νέοι θάνατοι
Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 25 θανάτους λόγω της Covid-19, έναντι 24 χθες.
Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν στους 286, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την πίεση στο ΕΣΥ.
Σε συνολικούς αριθμούς, οι μολύνσεις στη χώρα άγγιξαν τις 152.412, ενώ τα θύματα της νόσου είναι 5.671.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 152412, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5863 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47124 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
286 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 204 (71.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1070 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5671 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3343 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
- Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.