Υγεία

Κρούσματα σήμερα 23/12: 937 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Τραγωδία με 62 νεκρούς και 495 διασωληνωμένους

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη (23/12). Στα ύψη οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19. 

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 937 νέα κρούσματα σήμερα (853 χθες), παρότι συμπληρώνονται 7 εβδομάδες lockdown στη χώρα.

Οι ημερήσιοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο είναι 62, ενώ το σύνολο των θυμάτων της Covid-19 ανήλθε στις 4.402.

Παράλληλα, αυξημένη παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, στις ΜΕΘ του οποίοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι 495.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των θετικών διαγνώσεων στη χώρα έφτασε τις 133.365, εκ των οποίων το 52.4% αφορά σε άνδρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 133365, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5267 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39198 (29.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 160 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4402 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1776 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

  • Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΑΑΔΕ: Νέα παράταση στην απόσυρση ταμειακών μηχανών
Βρετανία: Εντοπίστηκε δεύτερη μετάλλαξη κορονοϊού
Chevron Right