Υγεία

Κρούσματα σήμερα 21/12: 526 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Τραγωδία με 85 νεκρούς και 505 διασωληνωμένους

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα (21/12). Στα ύψη οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19. 

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 526 νέα κρούσματα σήμερα (588 χθες), παρότι συμπληρώνονται 7 εβδομάδες lockdown στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των μολύνσεων της Δευτέρας είναι συχνά μικρότερος από εκείνον των επόμενων ημερών, καθώς τα τεστ που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο είναι λιγότερα.

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται για ακόμη ένα 24ωρο και οι «σκληροί» δείκτες της κρίσης. Οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω της Covid-19 ανέρχονται σε 85, ενώ τα θύματα της νόσου από την αρχή της επιδημίας ανήλθαν στις 4.257.

Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ της χώρας είναι 505, κατά την αποψινή αναφορά του αρμόδιου Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

  • Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μουσείο Ακρόπολης: Ένας «νέος ψηφιακός κόσμος» για μικρούς και μεγάλους
Προβάδισμα ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παμλίδη (vid)
Chevron Right