Media

ΕΡΤ: Τι απαντά για την οδηγία να μην «παίξουν» πλάνα από το τραπέζι Μητσοτάκη στην Ικαρία

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη εγγράφου που φέρεται να καλεί τους παραγωγούς της ΕΡΤ να μη «παίξουν» στα δελτία τα πλάνα με τον το επίμαχο γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Τι απαντά η δημόσια τηλεόραση.

Αντιδράσεις προκάλεσε σε αντιπολίτευση και social media η κυκλοφορία ενός εγγράφου στο διαδίκτυο το οποίο φέρεται να αποτελεί οδηγία σε δημοσιογράφους – παρααγωγούς να μην «παίζουν» εικόνες και πλάνα από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο τραπέζι στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ. κ. Στεφανάδη, στην Ικαρία.

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ, κ. Φώτης Καφαράκης, δήλωσε:

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00:

{gallery}ERT IKARIA{/gallery}

«Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9», κατέληξε ο κ. Καφαράκης.

https://www.facebook.com/fotis.kafarakis/posts/10223700631374654

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την Κουμουνδούρου, ωστόσο, «ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες».

Όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας: «Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε… εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00. Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το “λάθος”, να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες. Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη».

«Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες», κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισημαίνεται πως τη σχετική ανακοίνωση αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης.

Η ανάρτησή του – και το έγγραφο – έχουν ως εξής: 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αναδρομικά κληρονόμων: Τα ποσά των δικαιούχων - Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις
ΠΑΟΚ: «Χαμένες ευκαιρίες και των λάθη που κόστισαν ακριβά…»
Chevron Right