Media

Άκης Πετρετζίκης: Θα έκανα σουβλατζίδικο – οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο ανοίγουν στριτφουντάδικα

Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε ποδαρικό στο «Τik Talk» και μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για τις αγαπημένες του γεύσεις, τα πρώτα φαγητά που μαγείρεψε παιδί και τη μόδα της μοριακής κουζίνας.

 Καλεσμένος στο πλατό του «Τik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Άκης Πετρετζίκης αποκάλυψε ποιες ήταν οι πρώτες του γευστικές αναμνήσεις και το πρώτο φαγητό που έμαθε να φτιάχνει στο δημοτικό, δίπλα στη γιαγιά του.

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι με την οικογένειά του δεν είχε ποτέ επισκεφτεί κάποιο γαστρονομικό εστιατόριο –«ως το σουβλατζίδικο της γειτονιάς» ήταν οι «αναζητήσεις» του και στην κουζίνα του σπιτιού όπου τον πρώτο λόγο είχε η μαμά και η γιαγιά του, δίπλα στην οποία έμαθε να μαγειρεύει τα πρώτα του πιάτα, τους κολοκυθοκεφτέδες του, για τους οποίους είναι ακόμα πολύ περήφανος.

Απαντώντας στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για την μόδα της μοριακής κουζίνας και τα πιάτα με τα  πολλά συστατικά, που όμως σε αφήνουν νηστικό, ο σεφ ξήγησε ότι ήταν μία μόδα και επισήμανε ότι σήμερα οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο ανοίγουν στριτφουντάδικα, διότι «όντως το street food είναι η κουλτούρα του λαού».

Τέλος, αναφερόμενος στις δικές του αγαπημένες γευστικές συνήθειες, ο Άκης Πετρετζίκης εξήγησε πως δεν έχει κάποια αγαπημένη συνταγή – έχει μόνο αγαπημένα υλικά. «Το αγαπημένο μου είναι τα ρεβύθια. Αν πάω σε ένα εστιατόριο η πρώτη μου επιλογή είναι το ψάρι και μετά το μοσχάρι. Σπάνια το κοτόπουλο» εξήγησε.

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Άρση μέτρων: Η πρόταση για να ανοίξουν τα μαγαζιά
Ο κώδων του κινδύνου που κρούει ο Κώστας Καλλίτσης για όσα συμβαίνουν στην Αμερική
Chevron Right