Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με απόφαση του χορηγεί στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ΑΕ οριστική άδεια, καθώς δεν υπήρξε ένσταση στην αίτηση της το διάστημα που μεχσολάβησε.
Η υπ’αριθμόν 117/209 απόφαση του Συμβουλίου αναφέρει πως η Αρχή ανακηρύσσει «οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκε με βάση την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ την μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ”.».
Σημειώνεται πως η διαδικασία υποβολής ενστάσεων έληξε την 1η Ιουλίου χωρίς να υπάρξει αντίδραση από άλλον Τ/Σ και, έτσι, η εταιρεία καλείται τώρα να καταβάλει την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ από τα 35 εκατ. ευρώ που κοστίζει η άδεια, προκειμένου να εκπέμψεi το σήμα του One σε όλη τη χώρα.
Της διαδικασίας αυτής ακολουθεί η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΕΣΡ.