Η F1 εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, με την καινούρια πίστα της Μαδρίτης να είναι η καινούρια προσθήκη! Σημειώνεται ότι η Ισπανική πρωτεύουσα θα διεξάγει αγώνες από το 2026 έως το 2035 μετά από συμφωνία με την IFEMA MADRID, σε μια πίστα που θα περιλαμβάνει τόσο τα «στενά» της πόλης όσο και τα «ανοιχτά» αγωνιστικά κομμάτια.
Χτισμένη γύρω από το παγκοσμίου φήμης εκθεσιακό κέντρο IFEMA, η πίστα μήκους 5,47 χιλιομέτρων θα περιλαμβάνει 20 στροφές, με προβλεπόμενο χρόνο κατατακτήριων γύρου 1 λεπτό 32 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την έγκριση της FIA και τις τελικές προδιαγραφές σχεδιασμού.
Προβλέπεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περισσότερους από 110.000 φιλάθλους ανά ημέρα σε όλες τις κερκίδες, γενική είσοδο και φιλοξενία VIP, ενώ υπάρχουν σχέδια να αυξηθεί η χωρητικότητα της πίστας σε 140.000 ημερησίως, καθιστώντας τη Μαδρίτη μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο ημερολόγιο της F1.
Απέχει μόλις πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο Madrid-Barajas Adolfo Suarez, με αποτέλεσμα το Ισπανικό Γκραν Πρι να γίνει ένας από τους πιο προσβάσιμους αγώνες, με την πίστα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μετρό, το τρένο και τις γραμμές της πόλης.
Εκτιμάται ότι το 90% των φιλάθλων θα μπορούν να μεταβούν εκεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ όσοι μένουν σε τοπικά καταλύματα θα βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το χώρο.