Μετά το Γκραν Πρι του Βελγίου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στην Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί αγώνας για πρώτη φορά μετά το 1985, με την πίστα του Ζαντβούρτ να φιλοξενεί τα 20 μονοθέσια.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι γέμισαν τις κερκίδες αποθεώνοντας τον Μαξ Φερστάπεν, καθώς είναι ο μόνος Ολλανδός πιλότος ο οποίος μάλιστα «απειλεί» τον Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα των οδηγών.
We've got beautiful weather for FP1 🌤#DutchGP 🇳🇱 #F1 pic.twitter.com/UC2vfbg3IL
— Formula 1 (@F1) September 3, 2021
Βέβαια η διαδικασία των πρώτων ελεύθερων δοκιμών δεν εξελίχθηκε ομαλά, καθώς υπήρξε διακοπή λόγω ενό2 ατυχήματος που είχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το μονοθέσιο της Aston Martin.
Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του FP1, ο γερμανός πιλότος ανέφερε στους μηχανικούς της ομάδας του ότι υπήρχε πρόβλημα με τον κινητήρα του οχήματός του, το οποίο μετακίνησε στην άκρη της πίστας.
Οι αγωνοδίκες έδειξαν την «κόκκινη σημαία» με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να μπουν στα γκαραζ των ομάδων τους, αναμένοντας νέα ενημέρωση.
Seb's car is now off the track 👍
We should be starting again soon #DutchGP 🇳🇱 #F1 pic.twitter.com/OHoyTAsj7s
— Formula 1 (@F1) September 3, 2021
Ο Φέτελ κατέβηκε από το μονοθέσιό του και συνειδητοποίησε ότι υπήρχε φωτιά στο πίσω μέρος, κι έτσι πήρε έναν πυροσβεστήρα και πήγε να την σβήσει με την βοήθεια των υπεύθυνων ασφαλείας της πίστας.
Fireman Seb still on shift 🧑🚒#DutchGP 🇳🇱 #F1 pic.twitter.com/TrAvdIYJsN
— Formula 1 (@F1) September 3, 2021
Ευτυχώς δεν υπήρξε περαιτέρω πρόβλημα και μετά από λίγο τα μονοθέσια βγήκαν ξανά στην πίστα για να κάνουν τους τελευταίους γύρους της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών.
That banking though…#DutchGP 🇳🇱 #F1 pic.twitter.com/Mah5iiWF3Q
— Formula 1 (@F1) September 3, 2021
Ο Φερστάπεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όμως ο Χάμιλτον με 1:11:500 κατέλαβε την ρώτη θέση αφήνοντας τον Ολλανδό στην δεύτερη, ενώ πίσω τους τερμάτισαν οι Σάινθ, Λεκλέρκ και Μπότας.
Full details from FP1 at Zandvoort #DutchGP 🇳🇱 #F1 pic.twitter.com/yAFHPfc7N0
— Formula 1 (@F1) September 3, 2021