Auto - Moto

1ο Formula Student Festival: Το μέλλον της Ελλάδας είναι εδώ!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Formula Student Festival που συνδιοργάνωσε το περιοδικό Car and Driver με τη Περιφέρεια Αττικής και συμμετείχαν 6 ομάδες φοιτητών από ισάριθμα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ.

Η αλήθεια είναι ότι το 1ο Formula Student Festival ήρθε σαν φυσική συνέχεια της ημερίδας η οποία είχε διοργανωθεί το 2022 στο Υπουργείο Παιδείας – και πάλι – από το περιοδικό Car and Driver που έχει αγκαλιάσει ήδη τον θεσμό. Και αν πέρυσι είχαμε να κάνουμε με μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση διάρκειας μίας ημέρας, φέτος βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πραγματικό φεστιβάλ διήμερης διάρκειας, το οποίο υπήρξε εντυπωσιακό και πραγματοποιήθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα.

iformulastudent2_1_dba44.jpg

Θα μπορούσε ενδεχομένως να δικαιολογήσει κάνεις αυτόν τον χαρακτηρισμό από το γεγονός και μόνο της συμμετοχής έξι (6) ομάδων φοιτητών που εκπροσωπούν επάξια αντίστοιχα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο Formula Student, τον μεγάλο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό με τις εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο. Οι έξι αυτές ομάδες κατάφεραν εύκολα να ξεσηκώσουν το πλήθος που βρέθηκε στον Πανελλήνιο τα απογεύματα του Σαββάτου 30/9 και της Κυριακής 1/10 με τις επιδείξεις των μονοθεσίων τους. Αυτών των οχημάτων που οι ίδιοι οι φοιτητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν μόνοι τους, με ελάχιστα χρήματα, συγκεντρώνοντας τα επαινετικά σχόλια ειδικών μηχανικών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

iformulastudent3_1_028f4.jpg

Από τα πάνελ της διημερίδας που είχε τίτλο «Κινητικότητα και αειφόρος ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές Σχολές σχεδιάζουν το μέλλον» πέρασαν δεκάδες ομιλητές που αναφέρθηκαν στα διαφορετικά θέματα που αφορούν την αυτοκίνηση, ξεκινώντας από την ηλεκτροκίνηση και τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν για την διάδοσή της, την κινητικότητα και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για τα αυτοκίνητα του αύριο και φτάνοντας μέχρι την οδική ασφάλεια, αλλά και τα ελληνικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία και τις προοπτικές που ανοίγονται στους αποφοίτους τους, εντός και εκτός της πατρίδας μας. Κοινή διαπίστωση η ανάγκη ενός «εθνικού συντονιστή» που θα μπορούσε να συνδυάσει όλες τις ανεξάρτητες προσπάθειες στους διαφορετικούς τομείς που προαναφέρθηκαν σε μια κοινή συνισταμένη, η οποία θα έδινε μια μεγάλη ώθηση στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα κατασκευής και η τεχνολογία που ενσωματώνουν τα ελληνικά μονοθέσια του Formula Student έρχονται να επιβεβαιώσουν την αξία της Δημόσιας Παιδείας, των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων που «παράγουν» μηχανικούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων που όντας ακόμα φοιτητές είναι σε θέση με ελάχιστη οικονομική υποστήριξη να αντιμετωπίσουν ομάδες συναδέλφων τους που έχουν τη στήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

iformulastudent4_1_5bc9f.jpg

Στην διημερίδα συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Θεσμικοί Φορείς, στελέχη από τον χώρο της αγοράς του Αυτοκινήτου, σπουδαστές Πολυτεχνικών Σχολών, κ.α. Οι δε έξι φοιτητικές ομάδες που βρέθηκαν με τα μονοθέσιά τους στο 1ο Formula Student Festival προέρχονται από τα: 1) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Democritus Racing Team), 2) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Aristotle Racing Team), 3) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Centaurus Racing Team), 4) Πανεπιστήμιο Πατρών (UoP Racing Team), 5) Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Poseidon Team) & 6) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Prom Racing Team).

Στη προσπάθεια αυτή στάθηκαν αρωγοί οι  κκ. Γιώργος Βλάχος αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Αθηνών,  Στέλιος Βαφείδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, η Kawacom, η Pretzel Hellas, η Spot Market, η διασωστική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Αθηνών και η ομάδα Άμεσης επέμβασης Βύρωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το μοντέρνο ρολόι της Cartier που φορά ο Στέφανος Κασσελάκης
Τζένη Μπαλατσινού: Οργισμένη ανάρτηση - Απαντά για τις φήμες εγκυμοσύνης της κόρης της
Chevron Right