Auto - Moto

H Toyota ψήνει τέλειες πίτσες και κρουασάν στον δικό της φούρνο υδρογόνου

Οι μηχανικοί της Toyota μετέτρεψαν έναν κλασικό ξυλόφουρνο έτσι, ώστε να καίει υδρογόνο και τώρα απολαμβάνουν στα διαλείμματα τραγανές και ζουμερές πίτσες!

Η Toyota ανήκει στους ελάχιστους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν στις δυνατότητες και τις προοπτικές του υδρογόνου.

Οι Ιάπωνες λανσάρισαν με το Mirai το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, το οποίο πάντως δεν έχει απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

Ωστόσο η Toyota δεν πτοείται από αυτό το γεγονός και συνεχίζει ακάθεκτα την έρευνα και την εξέλιξη κινητήρων, που θα λειτουργούν με υδρογόνο.

Το συγκεκριμένο αέριο εμφανίζει πολύ καθαρή καύση σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε είναι κατάλληλο και για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα για το ψήσιμο πίτσας!

itoyotapizza1_a7fee.jpg

Οι μηχανικοί της Toyota αξιοποίησαν αυτά τα χαρακτηριστικά του υδρογόνου και μετέτρεψαν με τη βοήθεια του Ιάπωνα κατασκευαστή ηλεκτρικών συσκευών, Rinnai, έναν κλασικό φούρνο, ώστε να λειτουργεί με αέριο H2.

Στην προηγούμενη έκθεση Japan Mobility Show σερβιρίστηκαν στο κοινό οι πρώτες πίτσες και κρουασάν από τον φούρνο υδρογόνου της Toyota, που είχαν -σύμφωνα με όσους τις δοκίμασαν- υπέροχη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο κέντρισαν άνθρωποι της Toyota το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για το υδρογόνο ως καύσιμο και για τα αυτοκίνητα.

itoyotapizza2_0c731.jpg

Το υδρογόνο προσφέρεται ιδανικά για πιτσαρίες, καθώς η καύση του γίνεται στους 2.130 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία καύσης του βουτανίου και του προπανίου είναι χαμηλότερη στους 1.925 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, κατά την καύση του υδρογόνου δημιουργούνται υδρατμοί, οπότε οτιδήποτε ψήνεις σε φούρνο με το συγκεκριμένο αέριο ως καύσιμο, γίνεται εξωτερικά πολύ τραγανό, ενώ το εσωτερικό παραμένει μαλακό, ζουμερό και εξαιρετικά γευστικό.

Όπως τονίζουν οι μηχανικοί της Toyota, «ενώ στεγνώνουν και ξεραίνονται τα μανιτάρια και τα λαχανικά στον ξυλόφουρνο, με το υδρογόνο ψήνονται γρηγορότερα και διατηρούν πλήρως τα υγρά τους και την υπέροχη γεύση τους».

Τα αποτελέσματα του φούρνου ήταν τόσο καλά, ώστε οι μηχανικοί της Toyota μετέτρεψαν και άλλες συσκευές με τρόπο ώστε να λειτουργούν με υδρογόνου, όπως έναν βραστήρα, μια ψησταριά για γκριλ και μία στρογγυλή ψησταριά Kamado από κεραμικά υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γρίφος το Νέο Λαϊκό Μέτωπο: Τι είναι, πώς θέλει να κυβερνήσει τη Γαλλία
Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινά η υποβολή στο gov.gr - Tips και οδηγίες
Chevron Right