Auto - Moto

F1: Στο «στόχαστρο» ερευνών της FIA ο αρχηγός της Mercedes, Τότο Βόλφ

O αρχηγός της Mercedes, Τότο Βόλφ, κατηγορείται για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, με την FIA να έχει ξεκινήσει έρευνες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) εξετάζει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων αναφορικά με το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βόλφ, καθώς το «τμήμα συμμόρφωσης» είχε στα χέρια του ορισμένες πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η FIA ανέφερε πως υπέπεσαν στην αντίληψή της εικασίες και δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ισχυρίζονται ότι «εμπιστευτικές πληροφορίες διαβιβάστηκαν σε έναν επικεφαλής της ομάδας F1 από ένα μέλος του προσωπικού της FOM», της εταιρείας που κατέχει τα διαφημιστικά δικαιώματα στην F1.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ίσως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Τότο Βολφ, αφεντικού της ομάδας Mercedes, και της συζύγου του Σούζι Βολφ, γενικής διευθύντριας της F1 Academy, του γυναικείου Πρωταθλήματος μονοθεσίων (Formula 4), το οποίο διοργανώνει η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, η Liberty Media, η οποία διαχειρίζεται τη FOM (Formula One Management).

Η είδηση της έναρξης των ερευνών προκάλεσε σύγχυση στα ενδότερα τόσο της Mercedes όσο και στον ίδιο τον Βολφ, με έναν εκπρόσωπό του να τονίζει πως: «Λαμβάνουμε υπόψη το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η FIA σήμερα το απόγευμα (Τρίτη) το οποίο απηχεί αβάσιμους ισχυρισμούς που προέρχονται από ένα μόνο μέσο ενημέρωσης».

Τονίζεται ότι τα μόνα στοιχεία που έχει η FIA είναι μόνο εικασίες δημοσιευμα΄των και αναρτήσεων συμπληρώνοντας πως: «Η ομάδα δεν έλαβε καμία πληροφορία από το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA για αυτό το θέμα και εξεπλάγη όταν έμαθε την ύπαρξη αυτής της έρευνας μέσω των μέσων ενημέρωσης». «Απορρίπτουμε εντελώς αυτές τις κατηγορίες σχετικά με την ακεραιότητα και τη συμμόρφωση του διευθυντή της ομάδας μας», συμπληρώνεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σαλαμίνα: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί o 71χρονος γυναικοκτόνος - Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος
ΑΣΕΠ: Κλήρωση ισοβαθμούντων υποψήφιων της 13Κ/2021 – Εδώ ο πίνακας
Chevron Right