Η Mitsubishi φρεσκάρει συνεχώς τη γκάμα της. Οι Ιάπωνες ανανέωσαν τα μοντέλα ASX, Colt και L200, ενώ τώρα έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο compact SUV τους. Η επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου με το άγνωστο προς το παρόν όνομα θα γίνει στις 10 Αυγούστου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Ινδονησίας και όπως βλέπουμε από τις εργοστασιακές φωτογραφίες μοιάζει οπτικά πολύ στο πειραματικό XFC Concept, που είχε παρουσιάσει η Mitsubishi τον περασμένο Οκτώβριο.
Το πεντάθυρο αμάξωμα έχει μήκος 4,39 μ.
Οι Ιάπωνες δεν αρκέστηκαν πάντως μόνο στο οπτικό υλικό, αλλά αποκάλυψαν και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου τους. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για ένα SUV με μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις από εκείνες του ASX, καθώς διαθέτει 4.390 χιλιοστά μήκος, 1.810 χιλιοστά πλάτος και 1.660 χιλιοστά ύψος. Eπίσης θα εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και αυτόματο κιβώτιο CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, θα λανσαριστεί με τροχούς 18 ιντσών και θα ξεχωρίζει για τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, η οποία ανέρχεται σε 222 χιλιοστά.
Το νέο μοντέλο ελεύθερου χρόνου έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από τη Mitsubishi και προορίζεται αρχικά για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας. Αν τα πάει πάντως καλά, θεωρείται πολύ πιθανό, να αρχίσει να εξάγεται και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές.
Λεζάντα φωτό με κωδικό imitsubishisuv3
Το εσωτερικό του πειραματικού XFC Concept.
Η κατασκευάστρια εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος, όσον αφορά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα από το κόκπιτ και το σαλόνι του XFC Concept. Πρόσφατα κυκλοφόρησε επίσης από τη Mitsubishi ένα σύντομο video με αναφορές στον εσωτερικό σχεδιασμό του νέου SUV, όπως για παράδειγμα τις οθόνες του κόκπιτ και το προηγμένο ηχοσύστημα της Yamaha.
Το compact SUV θα παράγεται στην Ινδονησία και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Οι τιμές του νέου μοντέλου δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, θεωρείται όμως λογικό και αναμενόμενο να είναι ακριβότερες από εκείνες του Mitsubishi ASX.
Δείτε και το σχετικό teaser με υλικό από το εσωτερικό του αυτοκινήτου:
https://www.youtube.com/watch?v=QZNmbBko-u8