Auto - Moto

F1: Ο Ερντογάν στις συζητήσεις για την επιστροφή του Γκραν Πρι Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA για το ενδεχόμενο επιστροφής της F1 στην Τουρκία.

Με επίκεντρο των συζητήσεων την επιστροφή του Γκραν Πρι Τουρκίας της F1 αλλά και του αγώνα για το WRC, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο θέρετρο της Μαρμαρίδας και μίλησαν για τις επιλογές που υπάρχουν προκειμένου η ελίτ των οδηγών του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αγωνιστούν και πάλι στην Τουρκία.

Αναφέρεται πως στην συνάντηση βρέθηκαν και δύο σημαντικές προσωπικότητες του τουρκικού motorsport, ο πρώην πρωταθλητής Τουρκίας σε αγώνες ράλι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, Σερκάν Γιαζιτσί, και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (TOSFED), Ερέν Ουτσλερτοπραγκί.

f1_erdogan_bc32b.png

Αναφερόμενος στις συζητήσεις, ο Μπεν Σουλαγέμ τόνισε:

«Με χαρά συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν σε μια σειρά θεμάτων. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο επιστροφής της Φόρμουλα Ένα και του WRC στην Τουρκία. Η πίστα “Istanbul Park” είναι ένα σύγχρονο σιρκουί, το οποίο είναι δημοφιλές στους οδηγούς, ενώ η πόλη της Κωνσταντινούπολης είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη που θα καλωσόριζε την επιστροφή της Φόρμουλα Ένα με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του οικονομικού και πολιτιστικού αντίκτυπου, τον οποίο ο παγκόσμιας κλάσης μηχανοκίνητος αθλητισμός -Φόρμουλα Ένα και WRC- φέρνει στη χώρα. Η TOSFED, η λέσχη-μέλος μας στην Τουρκία, διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση μεγάλων γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εάν ευθυγραμμιστούν τα αστέρια, θα μπορούσαμε να δούμε την επιστροφή και των δύο παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεων στην Τουρκία».

Η Τουρκία φιλοξένησε γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα το διάστημα 2005-11, ενώ ο αγώνας επέστρεψε στο καλαντάρι την διετία 2020-21, λόγω της πανδημίας. Επίσης, στη χώρα έχει διεξαχθεί εννέα φορές αγώνας Ράλι στο πλαίσιο του WRC και συγκεκριμένα το διάστημα 2003-06, το 2008, το 2010 και εκ νέου το διάστημα 2018-20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Βόμβες» των δικηγόρων για τα Τέμπη: Καταγγέλλουν επιχειρήσεις συγκάλυψης από υπ. Δικαιοσύνης και Άρειο Πάγο
Meteo: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη 5/3 - Τοπικά έντονα φαινόμενα
Chevron Right