Auto - Moto

Γκραν Πρι Ρωσίας: Νίκη νούμερο 100 για τον Λιούις Χάμιλτον υπό βροχή

Συναρπαστικό και ανατρεπτικό ήταν το Γκραν Πρι Ρωσίας, με τον Λιούις Χάμιλτον να επιβεβαιώνει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση με αποτέλεσμα να φτάσει τις 100 νίκες καριέρας.

Η εκκίνηση ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τους Νόρις – Σάινθ – Χάσμιλτον – Ράσελ να μάχονται για την πρώτη θέση πριν καν φτάσουν στην πρώτη στροφή της πίστας, όμως παρά το γεγονός ότι ο Βρεατνός πιλότος της McLaren ηγήθηκε της κούρσας τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Ισπανός άσσος της Ferrari με μία δεξιοτεχνική κίνηση κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να πάρει τα ινία της κούρσας, με τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρκ, να εκκινεί από την 19η θέση και να κερδίζει 8 θέσεις στον πρώτο γύρο.

Αντίστοιχα ο Μαξ Φερστάπεν που εκκίνησε τελευταίος δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, προσπερνώντας και τον Μονεγάσκο αντίπαλό του μαζί με τους Γκασλί, Φέτελ και Ραϊκόνεν.

Στον 13ο γύρο ο Νόρις πήρε ξανά την πρωτιά, με αποτέλεσμα να «ωθήσει» τον Σάινθ να κάνει νωρίτερα την αλλαγή των ελαστικών του, με την Ferrari να αλλάζει στρατηγική αρκετά νωρίς στον αγώνα.

Ο Φερστάπεν έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη πεντάδα, όμως οι ισορροπίες άλλαξαν όταν οι ομάδες κάλεσαν τους οδηγούς τους για την αλλαγή των ελαστικών τους.

Μετά από την… ολοκλήρωση των περισσότερων, ο Νόρις βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα με τους Χάμιλτον, Σάινθ, Ρικιάρντο, Πέρεζ, Αλόνσο, Φερστάπεν, Λεκλέρκ, Στρόλ και Ράσελ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, με δέκα γύρους να απομένουν.

Τα όσα έγιναν στους τελευταίους πέντε γύρους θα μείνουν σίγουρα στην ιστορία της Formula 1, καθώς οι… ψιχάλες που έπεσαν στην πίστα άρχισαν να δυναμώνουν με αποτέλεσμα να γίνουν εκ νέου αλλαγές ελαστικών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Λιούις Χάμιλτον να εκμεταλλευτεί την επιλογή της McLaren να αφήσει στην πίστα με την μεσαία γόμα τον Λάντο Νόρις και ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τον Μαξ Φερστάπεν να τον ακολουθεί, καθώς η Red Bull έβαλε εγκαίρως τα βρόχινα ελαστικά στον Ολλανδό.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είδε πρώτος την καρό σημαία και έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 ο οποίος έφτασε τριψήφιο αριθμό νικών (100).

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ με την Ferrari καθώς διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό αγώνα και η Ιταλική ομάδα κατάφερε να διαχειριστεί την αλλαγή του καιρού με αποτέλεσμα να ανεβάσει τον οδηγό της στο βάθρο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ελβετία: Ηχηρό «ναι» στον γάμο ομοφυλόφιλων
J2US - Δήμητρα Κατσαφάδου: Η παρουσία-έκπληξη της επιτυχημένης χημικού
Chevron Right