Η σορός του ποδοσφαιριστή της Χατάισπορ Κριστιάν Ατσού, που έχασε την ζωή του στον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία, επέστρεψε στην πατρίδα του, την Γκάνα.
Η πτήση που μετέφερε το φέρετρο του Κριστιάν Ατσού προσγειώθηκε στην Άκρα την Κυριακή και το φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με τη σημαία της χώρας, σήκωσαν μέλη των ειδικών δυνάμεων.
Μιλώντας στο αεροδρόμιο Kotoka, ο αντιπρόεδρος της Γκάνας, Mahamudu Bawumia, δήλωσε σχετικά μτο «θρίλερ» με την εύρεση του Κριστιάν Ατσού: «Ελπίζαμε πιο πολύ από την ίδια την ελπίδα. Προσευχηθήκαμε πάρα πολύ. Αλλά στο τέλος, όταν τον βρήκανε, είχε «φύγει». Είναι μια τεράστια απώλεια, θα μας λείψει πάρα πολύ».
The remains of Ghanaian football player Christian Atsu touched down in Accra on Sunday, 19 February 2023 at the Kotoka International Airport after he was confirmed dead a day @kodwoboateng @TDzineku @nmediacourse pic.twitter.com/wsgLRYmzuf
— Alice Mensah (@alicemensahgij) February 20, 2023
Τη σορό του ποδοσφαιριστή συνόδευσαν από την Τουρκία η οικογένειά του και η πρέσβειρα της Γκάνας στην Τουρκία, Φρανσίσκα Ασιτέι-Οντούντον. Στο αεροδρόμιο για να τον «υποδεχτούν» βρέθηκαν συγγενείς του, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και μέλη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας.
The body of 31-year-old Ghanaian football player Christian Atsu has arrived home in Accra, after he was found dead in the rubble in Turkey’s Hatay, 12 days after the February 6 earthquakes and aftershocks ⤵️ pic.twitter.com/kYBfSXLnJ5
— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 20, 2023
Τίμησε τον Ατσού η Premier League
Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, η Premier League τίμησε την μνήμη του Ατσού, προβάλλοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του στα γήπεδα λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, που έγραφε 1992-2023 αλλά και τηρώντας ενός λεπτού σιγή.
Ποιος ήταν ο Κριστιάν Ατσού
Ο Άτσου εντάχθηκε στη Χατάισπορ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, μετά από παρουσία στην αγγλική Premier League και σε συλλόγους όπως οι Έβερτον, Τσέλσι και Νιούκαστλ.
Ήταν 65 φορές διεθνής με την Γκάνα και τη βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2015, όπου ηττήθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι. Η τελευταία κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν το 2019.