Αθλητισμός

UEFA: Εντόπισε και τιμώρησε τους παραβάτες του Financial Fair Play

Μετά από έρευνα, η UEFA εντόπισε τους παραβάτες του Financial Fair Play για την σεζόν 2021/22 και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

 

Το τμήμα οικονομικού ελέγχου της UEFA πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε ομάδες που δεν είχαν… συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Financial Fair Play, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά αποφάσεων αλλά και προστίμων.

Η έρευνα αφορούσε συλλόγους που συμμετείχαν στις διοργανώσεις που είχε υπό την εποπτεία της τη σεζόν 2021/22, μεταξύ των οποίων οι Μίλαν, Μονακό, Ρόμα, Μπεσίκτας, Ίντερ, Γιουβέντους, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή που ασχολήθηκε με την υπόθεση εξέτασε τα οικονομικά έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022. Το 2020 και το 2021 υπόκεινταν στα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά του κορονοϊού και αξιολογήθηκαν ως μία ενιαία περίοδος στη διάρκεια της οποίας επετράπη στους συλλόγους να προβούν σε συγκεκριμένες προσαρμογές κατά της πανδημίας.

Αναφέρεται ότι οι προαναφερθείσες ομάδες συμφώνησαν σε οικονομικές συνεισφορές ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ, ποσά που θα παρακρατηθούν από τυχόν έσοδα που κερδίζουν από τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της UEFA ή θα καταβληθούν απευθείας.

Από αυτό το ποσό, τα 26 εκατ. ευρώ (15%) θα καταβληθούν πλήρως, ενώ το υπόλοιπο των 146 εκατ. ευρώ (85%) εξαρτάται από τη συμμόρφωση αυτών των συλλόγων με τους στόχους που αναφέρονται στην αντίστοιχη συμφωνία διακανονισμού.

Αναλυτικά η λίστα των προστίμων:

Μονακό: 2 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 300.000 ευρώ

Μαρσέιγ: 2 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 300.000 ευρώ

Μπεσίκτας: 4 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 600.000 ευρώ

Μίλαν: 15 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 2 εκατ. ευρώ

Γιουβέντους: 23 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 3.5 εκατ. ευρώ

Ίντερ: 26 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 4 εκατ. ευρώ

Ρόμα: 35 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 5 εκατ. ευρώ

Παρί Σεν Ζερμέν: 65 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 10 εκ. εκατ. ευρώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο καιρός αύριο Σάββατο 3/9
Η υποκριτική «συγνώμη» του Μητροπολίτη Δωδώνης: Διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου
Chevron Right