Αθλητισμός

Η Adidas διέκοψε την συνεργασία της με την Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Η Adidas ανέστειλε τη συνεργασία της με τη Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην τελευταία αντίδραση στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ακόμη ένα ισχυρό «πλήγμα» δέχθηκε η το ρωσικό ποδόσφαιρο, μετά την εισβολή των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία, καθώς η Adidas ανακοίνωσε τι ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών αναστέλλει τη συνεργασία του με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFS).

«Η Adidas αναστέλλει με άμεση ισχύ τη συνεργασία της με την RFS» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία έκανε το 2020 το 2,9% του τζίρου της στην περιοχή Ρωσίας, Ουκρανίας και Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή και στα δύο (σ.σ. διοργανώσεις της FIFA και της UEFA).

Διακοπή χορηγιών

Η διάσημη εταιρία αθλητικών ειδών είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής και σχεδιαστής των εμφανίσεων της χώρας από το 2008, αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει τις φανέλες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Η απόφαση της Adidas έρχεται αφότου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών με την ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έγραφε: «Υπό το φως των γεγονότων στην Ουκρανία, έχουμε αποσύρει τα δικαιώματα χορηγίας της Aeroflot. Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους πληγέντες».

«Υπακούμε μία απόφαση με την οποία δεν συμφωνούμε»

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαγόρευσε επίσης στις ρωσικές ομάδες να συμμετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις τους, με αποτέλεσμα να αποβληθεί η Σπαρτάκ Μόσχας από το Europa League.

Σε απάντηση, ο σύλλογος με έδρα την πρωτεύουσα δημοσίευσε μια δήλωση που έγραφε: «Η Σπαρτάκ έχει εκατομμύρια οπαδούς όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μας φέρνουν κοντά ανθρώπους από δεκάδες διαφορετικές χώρες.

Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, πρέπει να έχει στόχο να χτίζει γέφυρες και όχι να τις καίει. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε σε μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνούμε».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σάκης Τανιμανίδης: Τα επόμενα βήματά του στον Ant1
Λαϊκό Λαχείο: Κλήρωση και αποτελέσματα σήμερα 1/3/2022
Chevron Right