Αθλητισμός

Πωλείται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 3,7 δισ. ευρώ

Πωλητήριο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε η οικογένεια Γκλέιζερ, με τους πρώτους ενδιαφερόμενου να έχουν κάνει την… εμφάνισή τους.

Έχοντας ξεπεράσει την εσωτερική… αναταραχή που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό καθώς ο προπονητής Έρικ τεν Χαγκ την έχει οδηγήσει σε 4 σερί νίκες, εκ των οποίων μία επί της Λίβερπουλ και μία επί της Άρσεναλ.

Όμως διοικητικά η ομάδα συνεχίζει και βρίσκεται σε κρίση, με τους οπαδούς να παραμένουν ενάντια στην οικογένεια Γκλέιζερ που διαχειρίζεται τον σύλλογο, ο οποίος όμως φαίνεται πως βγαίνει προς… πώληση.

Όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ, και πιο συγκεκριμένα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Daily Mail», οι Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να σκέφτονται την αποχώρησή τους με αποτέλεσμα να ορίσουν την τιμή πώλησης της Γιουνάιτεντ στα 3,7 δισ. ευρώ!

Σημειώνεται ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι η ίδια «ατρόμητη» ομάδα που ήταν στα χρόνια του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όμως παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά brand του πλανήτη. Η βάση των φιλάθλων της είναι μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, καθώς άτομα από την Ευρώπη , την Ασία και την Αμερική υποδέχονται με μεγάλη χαρά τους παίκτες όταν αγωνίζονται στις χώρες τους, τόσο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και στα φιλικά παιχνίδια της θερινής προετοιμασίας.

Ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη δήλωση των Γκλέιζερ για την πώληση της ομάδας, όμως τα νέα έχουν κυκλοφορήσει… και ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής έχει εκφράσει ενδιαφέρον σύμφωνα με την «Daily Mail».

Πιο συγκεκριμένα, είναι ο σερ Τζέιμς Άρθουρ Ράτκλιφ. Το όνομα μπορεί να ακούγεται γνωστό, καθώς πριν από μερικούς μήνες ο Βρετανός μεγιστάνας είχε καταθέσει μια σειρά προτάσεων για την αγορά της Τσέλσι.

Ο ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις, φαίνεται πως θέλει να επενδύσει και στο Αγγλικό ποδόσφαιρο αναλαμβάνοντας μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Νησιού. Η επένδυση που θα κάνει αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ καθώς εκτός από την αγορά της ομάδας θα χρειαστεί να επενδύσει και ένα ποσό για την «αναδιαμόρφωση» της ομάδας.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κίναρο
ΔΕΘ 2022: Το πρόγραμμα των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών
Chevron Right